Daugelis prisiekusių
hip hopo
muzikos gerbėjų nutirpsta išgirdę “Wu-Tang Clan” pavadinimą. Walter Reed arba kitaip dar vadinamas Killah Priest yra “Wu-Tang” šeimos narys. Tai labai stiprus ryšis su klanu, tačiau nėra tas pats, kas būti “Wu-Tang Clan” nariu.

Gimęs ir užaugęs Brukline (Niujorko valstijoje), Killah laikomas east coast hip hop atstovu. Šioje scenoje jis vertinamas dėl autorinės kūrybos dainose jaučiamų ryškių dvasinių poteksčių, perpildytų metaforomis bei religinėmis užuominomis.

Paslaptingi atlikėjo kurinių rimai neoficialiai byloja apie jo ryšius su “Juodaisiais žydų izraelitais” (Black Hebrew Israelites), kurie teigia esą senųjų Izraelio gyventojų palikuonys.

“Apie kai kuriuos santykius su tam tikromis idėjinėmis grupuotėmis esame linkę nutylėti”, - nenoriai prisipažino vieni iš organizatorių - ATmovement komanda, - ši kūrybinė pusė atsiskleis koncerto metu, kai Killah prabils visiems žinomomis, kontraversiškomis bei aštriomis it skustuvo ašmenys eilėmis.”

Killah Priest išgarsėjo "Geffen Records" įrašų kompanijoje įšleidęs debiutinį solo albumą “Heavy Mental” (1998), kuriame yra ir didžiausias atlikėjo hitas - “B.I.B.L.E.”. Šiame kūrinyje labai daug religinės tematikos bei į afroamerikietiškos visuomenės bei istorijos komentarus įpintos alegorijos.

Killah Priest taip pat yra “Sunz Of Man” bei “Wu-Tang Killa Beez” grupių narys. Priest teko dalyvauti įrašinėjant bendrus kūrinius su tokiais hip hopo atlikėjais kaip George Clinton, Big Daddy Kane, Earth Wind and Fire, KRS-One, Wyclef Jean, Elephant Man, and DJ Spooky.

Vilniuje įvyksiančiame koncerte Killah Priest pristatys savo ketvirtąjį studijinį darbą "The Offering", kuris muzikos prekių parduotuvių lentynas pasiekė vos prieš kelias savaites.

“Renginyje nepamatysite jokio bling bling. Čia bus tik aukščiausio lygio hip hopo muzika. Atlikėjai, kuriantys iš meilės bei esantys gerokai aukštesniame lygyje už deimantinius žiedus bei “bentlius”. Jokio šlamšto,- teigė kitas organizatorius Kimo Arbas, renginyje pasirodysiantis po projekto “K984” vardu, - Šis koncertas žmonėms, kurie myli tikrą hip hop’ą, o ne “hip popsą”.

Kimo Arbas – visiems gerai žinomas Amerikos lietuvis, stipriai ir atvirai reiškiantis simpatijas savo lietuviškoms ištakoms. Ilgą laiką praleidęs gimtojo Los Andželes miesto "underground" scenoje, šiuo metu K.Arbas dalyvauja keliuose hip hop muzikos projektuose: west coast tradicijomis paremtame “K984 (Create To Devastate)”, kiek labiau eksperimentinę ir sunkesnės formos muziką skleidžiančiame “The FUNGAL KINGDOM” bei beatbox garsais paremtame “ELECTRO BOX”. Be šių atlikėjas turi ir multimedia projektą “TheGrandDuchy”, pasižymintį kieta bei atvira menine išraiška.

“Atėjo laikas išvalyti hip hopo kultūrą nuo pigaus blizgančio šlamšto. Kai kurie organizatoriai nieko neišmano apie šios muzikos tradicijas ir šaknis, o koncertus daro tam, kad iš mūsų kultūros išmelžtų kuo daugiau pinigų. Hip hopo galvos nėra tuščios ir atskiria, kas yra tikra, o kas dvokia. Laikas nuleisti šitą pigų europietišką bling bling šūdą į kanalizaciją,” - neslėpė apmaudo Kimo, kalbėdamas apie šiuolaikinį požiūrį į hip hopo kultūrą.

Renginyje taip pat pasirodys ateities hip hopo viltimi laikomas MC Messiah su DJ Trick, Despotin Fam (Vaiper, Shmekla, Liezuvis) bei naujokai Montana Montecristo su Omerta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją