Kiap rašoma renginio organizatorių pranešime, Dubfire (tikrasis vardas – Ali Shirazinia) karjerą pradėjo Vašingtono klubuose, kur su vaikystės draugu Sharamu Tayebi dar 1992 m. įkūrė legendinį šokių muzikos duetą „Deep Dish“. Vyresniems reiveriams iki skausmo pažįstamas duetas jau yra tapęs progressive house klasika. „Deep Dish“ buvo nominuoti keturiems prestižiniams „Grammy“ apdovanojimams, o 2002-aisiais su atlikėjos Dido kūrinio „Thank You“ remiksu tapo jo laureatais.

2006 m. grupei išsiskirsčius, Dubfire gilius progressive house ritmus iškeitė į minimal techno ir house bei pradėjo solo atlikėjo karjerą. Netrukus gerbėjai mėgavosi atlikėjo kūriniais kaip „Roadkill“ ir „RibCage“. Jo kūrinius leido tokios leidybos kompanijos kaip Richie Hawtino „Minus“ ir Sveno Vatho „Cocoon Records“. Net 10 kūrinių 2007-aisiais pateko į šokių muzikos portalo „Resident Advisor“ šimtuką, o 2008-aisiais Dubfire nusinešė metų atlikėjo titulą „International DJ Magazine“ rinkimuose.

Unikalus Dubfire stilius yra ta vizitinė kortelė, kuri iki šiol jam atveria didžiausių šokių muzikos festivalių, klubų ir renginių duris, o dinamiški ir kintantys ritmai čia ir dabar įrašo vis naujus pasaulio šokių muzikos istorijos puslapius.

„Jaunystėje ir aš klausiau „Deep Dish“, jie pasaulinei techno scenai davė labai daug. Su Dubfire kartu grojome klubuose ir festivaliuose. Bus smagu su juo pagaliau susitikti čia, Vilniuje. Namų scena man labai svarbi, todėl pažadu, kad padarysime tikrai gerą vakarėlį”, – sako renginyje | Next Station | taip pat pasirodysiantis Ten Walls (Marijus Adomaitis).

Elektroninės muzikos naktis | Next Station | yra debiutinis šio ciklo renginys. Vienai nakčiai Vilniaus keleivinių traukinių depas (Iešmininkų g. 17a) virs milžiniška šokių aikštele, kurioje susitiks Lietuvos, Vokietijos ir JAV atlikėjai. Pasitelkus projekcines bei modernaus apšvietimo technologijas, viso renginio metu veiks meninio apšvietimo instaliacijų paroda. Bus eksponuojami tiek Lietuvos, tiek užsienio menininkų darbai, specialiai sukurti ir pritaikyti išskirtinei architektūrinei erdvei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)