Pasak rengėjų, į Trakus bus galima nuvykti muzikiniais traukiniais, įsilieti į pagrindinę muzika šurmuliuojančią gatvę su ten veikiančiu "Svajonių turgeliu" ar nuplaukti muzikiniu laivu iki Trakų pilies pusiasalyje įsikūrusių scenų.

Šių metų festivalyje laukiama garsiojo atlikėjo Shaggy iš JAV. Jo pasauliniais hitais tapusios dainos "Boombastic", "It wasn't me", "Angel" skamba ir lietuvių klausytojų ausyse. Iš Jamaikos kilęs dainininkas, 6 kartus platininio albumo savininkas žino, kaip išjudinti žiūrovus ir mėgsta šėlti kartu su jais. Shaggy buvo nominuotas "Grammy" apdovanojimui net 5 kartus ir laimėjęs šį apdovanojimą už geriausią regio muzikos albumą "Boombastic".

Festivalyje koncertuos ir Lietuvoje jau pabuvoję, šiuo metu sparčiai kylantys atlikėjai "Quadron" iš Danijos. Grupės solistė prisidėjo prie dabar kino teatruose rodomo filmo "Didysis Getsbis" muzikinio takelio - ji buvo pakviesta įrašyti vieną iš filme skambančių dainų.

"Cortes" grupė iš Londono (Didžioji Britanija) su nuostabaus balso atlikėju priešakyje taip pat atvyksta į Trakus. Dar kovo mėnesį pasirodę sostinės "Tamsta" klube, jie surinko didžiulį gerbėjų būrį Lietuvoje.

Be užsienio žvaigždžių, festivalyje Trakuose pasirodys daugiau kaip 20 Lietuvos atlikėjų, grupių, muzikantų, didžėjų: pirmą kartą čia koncertuos Alina Orlova, o Saulius Prūsaitis pristatys naują projektą "Face White". Dalyvaus grupės "Skylė", BA, "Golden Parazyth", o festivalį atidarys ir uždarys jo senbuviai "Poliarizuoti stiklai".

Taip pat bus galima išgirsti "Keymono", "Leon Somov & Jazzu", "Saulės Kliošas", BIX, "Dee & Kamy", "Freaks on floor", "Liūdni slibinai", "Rhythm junkies" ir kt. Penkiose festivalio scenose iki paryčių netils muzika - ja bus galima mėgautis dviejose pagrindinėse scenose Trakų pilies pusiasalyje, "Peu Peu" judesio scenoje, gatvės scenoje "Svajonių turgelyje" ir DJ scenoje. Netruks pramogų, žaidimų, siurprizų bei geros nuotaikos, juk festivalio šūkis nesikeičia: "Trys dienos meilės ir muzikos".

Į Trakus persikėlusio festivalio organizatoriai vardija daugybę šios vietos privalumų: puikus susisiekimas, idealus kraštovaizdis, svetingi žmonės. Be to, bus galima atvykti ne tik su draugais, šunimis, bet ir su pačiais mažiausiais - čia bus ne tik palapinių miestelis, bet ir "Slėnio" kempingas su visais patogumais: paplūdimiu, pirtimis, krepšinio aikštele, dušais. Norintys galės statytis palapines arba apsigyventi ten esančiuose namukuose. Po koncertų bei naktinės diskotekos atsigauti padės specialiai organizuojama rytinė jogos, taiči mankšta. Nuo kempingo iki scenų kursuos autobusai bei muzikiniai laivai.

Kasmet "Tamsta muzika festivalyje" sulaukiama apie septynių tūkstančių muzikos gerbėjų.