Paklaustas, ar investicijos atsipirks, E. Dragūnas tvirtino viską paskaičiavęs, bet apie pinigus daug negalvojantis: „Visą gyvenimą pats sakiau, kad nėra mano tikslas siekti pinigų. Taip paskaičiuota, kad viskas atsipirks trigubai, keturgubai – kaip pavyks, negaliu to prognozuoti. Bet jeigu galvočiau tik apie pelną, niekas nesigautų – man svarbiausia žmonės, emocijos.”

Jau žinoma, kad „Sel“ koncertuos dvylikoje miestų, turą pradės nuo spalio 19-osios koncerto Dubline. „Didžiąją dalį koncerto grosime visiškai gyva grupe. Kiekvieną dieną dalyvauju repeticijose“, - teigė Egidijus ir patikino, kad su juo koncertuosiantys muzikantai – tik patys profesionaliausi, geriausi, kokius šiandien turi Lietuva.

Šokėjų nebus – E. Dragūnas šoks su savimi

Kol kas E. Dragūnas dar nežino, kaip atrodys galutinis vaizdas turo koncertuose, bet labai norėtų pademonstruoti šį tą nauja.

„Deruosi su viena Lietuvos kompanija, kuri užsiima projekcijomis. Norėčiau hologramų – jų kaina 20-50 tūkst. litų, bet dar deramės. Hologramos būtų įdomu, nauja, gražu. Vienas metras kainuoja apie 2 tūkstančius eurų. Žadu padainuot ir pašokt su savim – vietoj tradicinių šokėjų, dalyvausiu pats su savim, padės ir dar keturi Egidukai“, - juokaudamas planus atskleidė atlikėjas.

Spaudos konferencijos metu E. Dragūnas sugalvojo ir dar geresnį hologramų panaudojimą. „Labai norėčiau, kad Andrius Mamontovas sudainuotų su manimi kartu „Saulės miestą” – jeigu nedainuos jisai, dainuos holograma”, - juokavo E. Dragūnas.

Savo plokštelę pirktų už 500 litų

Selas užsiminė, kad koncertuose naudos ir vinilines plokšteles, tačiau susidūrė su bėda – jų neturi, todėl mielai įsigytų savo išleistą plokštelę už 500 litų. 

„Dvi valandas yra sunku dainuoti gyvai. Mano supratimas apie muziką platus, nesu kaip kitos grupės, kuris groja tik gyvai arba tik iš vinilo, - sakė E. Dragūnas ir pažadėjo, kad jo koncertuose bus ir to, ir to. – Dar nespėjau šiandien „Facebooke“ paskelbti, bet taip, nusipirkčiau savo vinilą už 500 litų.“

Vardindamas turo miestus, E. Dragūnas stabtelėjo kone prie kiekvieno, tačiau prisipažino, kad didžiausias iššūkis jo laukia VIlniuje.

„Svarbiausias akcentas – mano gimtasis miestas, kurį visada sunkiausia parklupdyt ant kelių. Tai yra Vilnius. Utenoj, Alytuj – labai raginu šio miesto gyventojus, kadangi jie liūdniau gyvena, tikrai kviečiu nepagailėti pinigų. Bandėme žiūrėt blaiviai į Lietuvos pragyvenimo lygį, kad bilieto kaina nebūtų problema, kad neišleistų paskutinių pinigų ir nupirktų bilietą ir sau, ir savo merginai, tai bilietai tuose miestuose pigiausi“, - pabrėžė E. Dragūnas.

Ne kartą labdaringuose projektuose dalyvavęs E. Dragūnas užsiminė ir apie dar vieną panašų planą – ketinama išleisti geriausių grupės dainų albumą. „Sel” bestas irgi bus labdaringas, kaip ir„Aš kaip žąsis”, - pažadėjo muzikantas.

Po koncertinio turo Egidijus ketina vykti į Švediją – jam imponuoja ne tik šios šalies muzikinė industrija, bet ir muzikos prodiuseriai. Būtent Skandinavijos įrašų studijose E. Dragūnas tęs darbus. Padirbėjęs užsienyje, atlikėjas grįš į Lietuvą, kur pradės organizuoti grandiozinį, kaip pats sakė, didžiausią Lietuvoje koncertą Vingioparke.

„Kitą vasarą planuoju didžiausią koncertą Lietuvoje -Vingio parke pastatysiu Gedimino pilį ir įjosiu karve”, - Lady Gagos šou ironizuodamas kalbėjo E. Dragūnas.

Apšildančios grupės pranoks „Sel“?

Kaip kadaise A. Mamontovas pastūmėjo Egidijų tinkama linkme, taip ir „Sel“ koncertas gali tapti šuoliu į muzikos verslą. Egidijus išdavė, kad turo koncertus apšildys jaunos grupės, jauni muzikantai. 

„Nervinuosi tik dėl vieno – kad tos grupės geriau už mus atrodys. Kol kas nenoriu konkretinti, kurios tai tiksliai grupės, bet tai visiškai jauni bepročiai. Vienas, ko pasigendu, tai lietuvių kalbos tarp jaunų muzikantų“, - patriotiškai pasisakė E. Dragūnas.

Spaudos konferencijos akimirkos - DELFI nuotraukų albume:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (203)