Dainininkė pasakojo, kad tie metai, praleisti viename didžiausių ir gan svetimame pasaulio mieste, ją įkvėpė kūrybai. Pasak Jurgos, dauguma melodijų užgimė ne tik važiuojant niūriais metro, bet ir žiūrint filmus, kurie ir yra šio albumo pagrindinis įkvėpimo šaltinis: Larso von Triero drama „Melancholija“ , kultinis „Kovos klubas“, „Pradžia“ su Leonardo DiCaprio, „Negyvėlis“ su Johnny Deppu ir kiti.
Jurga Šeduikytė

„Nors dauguma mane įkvėpusių filmų yra gan melancholiški, tačiau dainos – šviesios ir šiltos. Iš kiekvieno filmo pasiėmiau tik man artimas emocijas“, - atskleidė kūrėja.

Jurga tai pat pridūrė, kad albumo pristatymo koncertui yra ruošiama ir įspūdinga scenografija – kiekvienai dainai kuriamos specialios vizualizacijos, įkvėptos atitinkamų filmų. „Koncerto tikslas – sukurti vientisą atmosferą. Tai bus tikras iššūkis, nes pirmą kartą per savo karjerą albumo muzikai ir jo pristatymui pasirinkau temą.“

Albumo prodiuseris Leonas Somovas pasakojo, kad šis albumas – nėra Jurgos kūrybos tęsinys: „Nei aš, nei Jurga, nei Petras nesistengėm analizuoti, kas buvo sukurta anksčiau. Mes tiesiog nepabijojome improvizuoti su kiekviena Jurgos atsinešta mintimi ir melodija. Aš iš savo pusės padariau viską, kas geriausia, o Petras įnešė labai daug gražių spalvų, puikiai užpildė elektroninę muziką.“

Pačiam Petrui Geniušui tai jau ne pirmas projektas drauge su Jurga ir Leonu Somovu. „Nors esu klasikinės muzikos atstovas, tačiau mielai prisijungiu ir prie elektroninės muzikos projektų. Svarbu, kad atlikėjas būtų originalus. Visada palaikau Jurgos ir Leono iniciatyvas, nes jie neina pramintais takais, nepataikauja prastam skoniui. Jų muzika sukurta reikliam klausytojui ir reikalauja įsiklausymo“, - sakė Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas.

2005 metais savo solinę karjerą pradėjusi Jurga tapo viena populiariausių ir geriausių visų laikų Lietuvos dainininkių. Už solinę veiklą Jurga laimėjo visus įmanomus apdovanojimus – geriausios atlikėjos, geriausio albumo, geriausios metų dainos, geriausio debiuto, populiariausios dainos ir kitose nominacijose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)