Šeštadienį, 20.30 val. ant „Naisių vasaros“ festivalio scenos turėjo pasirodyti ukrainiečiai „TaRūta“. Grupės nariai Naisiuose turėjo kilnų tikslą – surinkti paramą Ukrainos kariuomenei. Tačiau sužinojusi apie kilusį skandalą „TaRūta“ viešai pareiškė atsisakanti dalyvauti festivalyje.

„Viešas grupės „TaRūta“ pareiškimas dėl dalyvavimo miestelio „Naisių festivalyje“ Lietuvoje.

Mes nusprendėme atsisakyti dalyvauti pasirodyme, nepaisant to, kad į jį mus pakvietė svetingai šiame gražiame miestelyje priimti nuo karo Ukrainoje pasitraukusieji mūsų tautiečiai.

Mes nenorime turėti nieko bendra su organizatoriais, kurie Rusijos agresijos prieš Ukrainą karo metu, palaiko net ir tarpininkavimo ryšį su šalimi agresore.

Esame dėkingi mūsų lietuviams draugams muzikantams ir savanoriams, padėjusiems susigaudyti situacijoje.

Esame tikri, jog mums pavyks kitu būdu surinkti lėšas visureigiui, tolimačiams ir termovizoriui, kuriuos turėjome įsigyti už koncerto honorarą.

Kvieskite — esame atviri pasiūlymams ir norime savo kūryba pelnyti paramą Ukrainos Ginkluotosioms Pajėgoms. Šlovė Ukrainai“, – rašoma oficialiame grupės „TaRūta“ „Facebook“ puslapyje.

Netrukus į šį grupės įrašą sureagavo ir žurnalistas Andrius Tapinas teigdami, kad mielai padėtų padengti sumą pinigų, kurią „TaRūta“ norėjo paaukoti Ukrainos kariuomenei.

„Suteikite informacijos apie pinigų sumą, kurią planavote surinkti Ukrainos kariuomenei šiame koncerte. Mes mielai ją padengsime ir pakviesime surengti nemokamą koncertą Lietuvoje visiems mums ir čia gyvenantiems ukrainiečiams“, – rašė A. Tapinas.

Delfi primena, kad minėto festivalio organizatoriai dar neseniai skelbė, kad renginyje pasirodys ryškiausi muzikos veidai, jų tarpe – Saulius Prūsaitis, grupė „The Roop“, Donatas Montvydas ir kt.

Tačiau socialiniuose tinkluose kilo vieša diskusija – ar atlikėjai, atvirai deklaruojantys paramą LGBTQ+, turėtų dalyvauti renginyje, kurio sumanytojas ir rėmėjas – apie vienalytes santuokas ar šių žmonių grupės eitynes ne kartą iš nepritariančiosios pusės pasisakęs Ramūnas Karbauskis.

Kilus sujudimui pirmieji iš renginio pasišalino grupė „jautì“, šiuo pavyzdžiu po truputį ėmė sekti ir kiti.

Kaip vėliau teigė „The Roop“ ir Donatas Montvydas, žinia ir Ramūno Karbauskio pasisakymas, kad žada kreiptis į KT dėl Vytautui Landsbergiui suteikto valstybės vadovo statuso, atlikėjams buvo paskutinis lašas.

„Oficialiai pranešame, kad nevykstame į Naisių festivalį. Suprantame, kad festivalis yra ne Karbauskio partijos nariams, tačiau turime savo poziciją įvairiais klausimais, kuri kardinaliai skiriasi nuo festivalio mecenato“, – teigė „The Roop“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)