Ne kasmet švenčiame „Airijos“ gimtadienį koncertuodami, tačiau kiekvienas iš mūsų, neabejoju, prisimena tą dieną, kai įsikūrėme. Festivalis mums visiems yra puiki proga susitikti, drauge pagroti dainas, kurias dar ir šiandien dainuoja mūsų ir mūsų gerbėjų širdys“, – sako vos savaitgaliui iš Airijos į Lietuvą su žmona, grupės būgnininke Asta grįšiantis Darius Mileris.

„Mes nebuvome tikri rokeriai, grojome kitokį – gitarų, smuikų ir dūdelių roką, dainavome apie savo gyvenimus ir patirtis, apie tai, kas mus jaudino, žeidė ir gydė“, – tai, kas vyko daugiau nei prieš 20 metų prisimena Darius ir priduria neabejojantis, kad rokas visada buvo laisvės muzika. „Tikrasis rokas niekada nemeluoja, atveria akis tiesai, sutelkia tautas, griauna sienas, keičia santvarkas. Man rokeris – tai laisvas, jokių dogmų nesukaustytas žmogus.“

Retsykiais ir vėl drauge susiburiantys grupės „Airija“ muzikantai jau nebesvarsto atkurti grupę. „Airija“ – mūsų jaunystės grupė, – sako Darius. – Dabar esame kitokie, esame kitur, mūsų gyvenimai pasikeitę, o ir gyvenimas mus pakeitė. Susitikti ir groti drauge, kai yra tinkama proga – štai, ko norime ir ką galime padaryti.“

1985-aisiais Lietuvą sudrebinęs ir už šalies laisvę per muziką jau bandęs kalbėti roko muzikos festivalis „Lituanika“ šiais metais švenčia 30 metų jubiliejų. Jubiliejiniai koncertai Vilniaus Kalnų parke vyks rugsėjo 12–13 dienomis. Specialią programą jiems rengia trumpam atgimusios grupės „Airija“ ir „Katedra“, naujas ir senas dainas gros „Antis“, „Bix“, „Rebelheart“, dainininkas Saulius Prūsaitis, netikėtą pasirodymą žada grupės „Mašina vremeni“ lyderis, prieš karą Ukrainoje aštriai pasisakantis Andrejus Makarevičius, savo mėgstamiausių dainų rinkinį ruošia Borisas Grebenščikovas ir legendinė jo grupė „Akvarium“. Jubiliejinį koncertą vainikuos unikalus maestro Vladimiro Čekasino projektas, kuriame džiazo korifėjus sujungs kompiuterinę grafiką, džiazo muziką ir garsiausius Lietuvos roko muzikos atlikėjus. Performanse dalyvaus Marijus Mikutavičius, Saulius Urbonavičius, Algirdas Kaušpėdas, Povilas Meškėla, Borisas Grebenščikovas ir Andrejus Makarevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)