Įtakingas didžėjus ir prodiuseris, kurio remiksais džiaugiasi tokie atlikėjai kaip Madonna, „Marilyn Manson“ ar „Pet Shop Boys“, publiką supažindins su šiemet planuojamo išleisti albumo skambesiu. Svečią pasitiks klube „Exit Vilnius“ debiutuosiantis Manfredas.
)

Dirba su garsenybėmis

Žvaigždės statusą turintis Felix Da Housecat šiuo metu gyvena tarp Čikagos, Atlantos, Londono, Barselonos ir nuolat mėgaujasi pasaulinių garsenybių draugija. Štai žinomas prodiuseris P. Diddy didžėjui mielai paskolina savo įspūdingą vilą, kai Felix Da Housecat vieši Majamyje.

Tarp klubinio profesoriaus bičiulių – ir pastarąjį albumą grupei „Daft Punk“ padėjusi įrašyti muzikos pasaulio legenda Nile Rodgers. Jis talkino įrašant ir naują Felix Da Housecat albumą, kurio pasirodymo laukiama šiemet.

Netrukus pasaulis turėtų išgirsti ir bendrą darbą, kuris gimė Felix Da Housecat studijoje bendradarbiaujant su dub muzikos tėvu ir motina viename Lee „Scratch“ Perry. „Norėčiau padirbėti ir su Thom Yorke, esu didžiulis jo fanas“, – sako pats Felix Da Housecat.

Garsai – galvoje

Kaip gimsta kūriniai? „Tai – tarsi apsėdimas. Muzikos dvasia tūno mano galvoje ir laukia progos išsprūsti. Visų pirma pasirodo boso linija, o pirmoji kūrinio versija yra visada geriausia“, – pasakoja Felix Da Housecat.

Jis sako visų pirma esąs prodiuseris ir tik po to – didžėjus. „Scena yra įrankis supažindinti žmones su mano muzikos pasauliu. Šiandien matau daug didžėjų, kurie elgiasi lyg būtų dievai. Nesuprantu to“, – sako žvaigždė, pernai sugrįžusi į didžiąją sceną.

Sugrįžo po pauzės

Į aktyvią muzikinę veiklą Felix Da Housecat sugrįžo po ketverių metų pauzės. Atlikėjas pripažįsta, kad po elektroclash stilių pagimdžiusio albumo „Kittenz And Thee Glitz“, kurį 2001-aisiais įrašė su Miss Kittin, jo gyvenimas buvo virtęs nesibaigiančia puota.

„Tipiška istorija. Taip įsitraukiau į linksmybių sūkurį, kad ėmiau nebepažinti savęs veidrodyje. Man reikėjo atsitraukti ir išsivalyti“, – atviras muzikantas, neatsispiriantis tekilos broliui meskaliui. Nenuostabu, kad tarp Felix Da Housecat reikalavimų klubui „Exit Vilnius“ puikuojasi ne tik kramtomoji guma, bet ir butelis šio gėrimo.

Felix Da Housecat sugrįžimas į sceną vadinamas sensacingu. Pernai prodiuseris rado laiko ne tik studijai, bet ir rezidencijai Ibisos superklube „Space“ ir autorinei radijo laidai „Chicago Blakkout“.

Vaizdo klipas: Nina Simone – „Sinnerman“ (Felix Da Housecat Remix)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)