„Epinis“, „nuostabus“, „ambicingas“ – tokie komplimentai liejasi žiniasklaidoje kone po kiekvieno šių rokerių pasirodymo scenoje. Jie netausoja savęs, ne be reikalo visame pasaulyje garsūs atlikėjai yra itin gerbiami už tai, ką kas kartą pademonstruoja scenoje. Akivaizdu, kad šįkart žiniasklaidos mėgstama frazė „nunešė stogą“ gali tapti realybe. Niekas neabejoja – jų muzika išties galinga.

Hitų „Starlight“, „Supermassive Black hole“, „Hysteria“, „Time Is Running Out“, „Resistance“, „Madness“ ir daugybės kitų žinomų dainų atlikėjai Lietuvoje lankysis pirmą kartą. Grupės gitaristas ir pritariantysis vokalistas Chrisas Wolstenholme'as interviu DELFI metu buvo atviras – apie mūsų šalį žino nedaug, tiksliau – nieko. Vis dėlto džiaugiasi, kad tai bus puiki proga aplankyti nematytą pasaulio kampelį ne tik jam, bet ir visiems šešiems jo vaikams, kurie turo metu keliauja su juo kartu.

Daugiau nei dešimtmetį roko muzikos populiarumo viršūnėje karaliaujantys „Muse“ Lietuvoje parodys „360 laipsnių“ šou. Scena bus sukonstruota pačiame arenos viduryje, gerbėjai juos matys iš visų pusių. Šis pasirodymas Kaune – pasaulinio turo „Drones World Tour“ dalis. Rokeriai pristatys naujausią savo albumą „Drones“, kuris klausytojų ausis ir širdis pasiekė dar pernai.

Beje, pasiryžusiems už šį reginį pakloti beveik 200 eurų, pasiseks kelis kartus labiau nei tiems, kurie nuspręs šėlti su minia arenos viduryje. VIP bilietus įsigiję žiūrovai bus pakviesti pasižvalgyti po specialų „Muse“ muziejų bei namo parsineš grupės suvenyrų.

Klausant „Muse“ muzikos atrodo, kad ji iš požemių grąžina į dangų ir vėl nugramzdina atgal. Vis dėlto interviu metu Chrisas parodė ir kitokį savo veidą, ne tik tą, kurį daugelis įpratę matyti scenoje ar vaizdo klipuose. Ramybės uostą, šeimą, seniai sukūręs ir su žmona šešių vaikų susilaukęs vyras pokalbio metu švytėjo šiluma ir nuoširdumu. Jūsų dėmesiui – DELFI pokalbis su pasauline alternatyvios muzikos žvaigžde:

– Chrisai, Lietuvoje lankysitės pirmą kartą, ar ką nors žinote apie mūsų šalį?

– Tikrai nedaug. Na, turbūt iš viso nieko (juokiasi). Turo grafikas įtemptas, bet labai tikiuosi, kad būsime bent tiek, kad spėtume apsižvalgyti. Šio turo metu mes daugelyje miestų lankomės pirmą kartą ir stengiamės atrasti laiko bent trumpam susipažinimui su vieta.

– Ar šio turo metu turite kokių nors specialių pageidavimų?

– Na, net nežinau. Dažnai keliaujame, tad viešbučiai mums yra pabodę, stengiamės juose neužsibūti. Todėl ir kažkokių didelių reikalavimų tikrai neturime.

– Jūsų koncerto metu kai kuriems išrinktiesiems bus galima patekti į „Muse“ muziejų. Kokius eksponatus ten galima pamatyti?

– Per daugelį metų sukauptas mūsų relikvijas: gitaras, kuriomis grojome anksčiau, mikrofonus, dar kelis garso įrašymo aparatus... Žinoma, kostiumus, kuriuos anksčiau dėvėjome koncertų metu. Šis muziejus – tarsi maža mūsų grupės istorija. Kurį laiką visa tai laikėme sandėliuke, tačiau nusprendėme, kad pats laikas visa tai traukti į viešumą ir parodyti gerbėjams. Tų daiktų nebenaudojome, tačiau kažkaip nekilo ranka jų išmesti (šypteli).

– Kiek žmonių sudaro šio Jūsų turo komandą?

– Nežinau tikslaus skaičiaus. Su manimi keliauja visa mano šeima, tai vien mes esame aštuoni (kikena). Ir šiuo metu mano vaikai su manimi, laukia manęs. O komanda... Greičiausiai apie penkiasdešimt ar šešiasdešimt žmonių. Mūsų pasirodymai šio turo metu yra daug galingesni nei iki šiol buvę, tad ir žmonių reikia kur kas daugiau. Su savimi gabename daugybę aparatūros, įvairiausios technikos ir kitų dalykų, visa tai reikia išmanyti.

– Lietuvoje pristatysite naujausią savo albumą „Drones“. Šis albumas Jums pelnė „Grammy“ statulėlę. Ar apdovanojimai apskritai yra svarbūs roko muzikantams?

– Būti pastebėtiems – labai malonu. Nors nemanau, kad grupė savo pasiekimus turėtų matuoti apdovanojimais. Yra smagu laikyti apdovanojimą rankose, džiugu, kad mes jų gauname, tačiau tikrai to nesureikšminu. Patys „Grammy“ apdovanojimai yra išskirtiniai, jie nė iš tolo neprimena tų standartinių muzikos apdovanojimų.

– Pastarieji penki Jūsų albumai buvo išleisti kas trejus metus. Ar tai tiesiog atsitiktinumas, ar specialiai sumanyta?

– Tai visiškai neprognozuojama. Iš tiesų, dabar labai sunku pasakyti, kada išleisime kitą albumą. Tai gali nutikti po metų, bet galime sugalvoti ir padaryti ilgesnę pertrauką... To nesuplanuosi taip paprastai. Dabar mes visas jėgas atiduodame turo koncertams. Šią akimirką tikrai sunku pasakyti, kada nudžiuginsime nauju darbu, tačiau galiu pažadėti, kad labai ilgos pertraukos tikrai nesiruošiame daryti.

– Daugelis garsių grupių tiesiog negali pakęsti savo superhitų. Pavyzdžiui, grupė „Radiohead“ yra prisipažinusi, kad nekenčia savo dainos „Creep“, o „Led Zeppelin“ irgi netrykšta noru scenoje atlikti dainą „Stairway to heaven“. Ar „Muse“ jaučia panašius jausmus kuriam nors iš savo superhitų?

(Juokiasi) Mes su kai kuriomis dainomis sąmoningai darome ilgesnes ar trumpesnes pertraukas. Nors prieš kokius trejus ar ketverius metus daina „Plug In Baby“ jau buvo tapusi nebe tokia maloni... Bet juk tai labai lengva išspręsti, reikia tiesiog keliuose koncertuose ją praleisti ir po kurio laiko ji vėl bus pasiilgta, maloni ir džiuginanti. Man atrodo, mes tos dainos negrojome net kokius metus...

Birželio 17-ąją Kauno arenoje šėlsianti minia išgirs naujausio albumo „Drones“ koncertą. Pernai dienos šviesą išvydęs albumas pelnė pirmąsias vietas Didžiosios Britanijos, JAV bei kitų šalių topuose. Iš viso šis įrašas tapo populiariausiu net 23 valstybėse. Jei jau spaudžiate bilietus rankose - net neabejokite - „Muse“ „nuneš“ arenai stogą!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)