„Dabar Lietuvos pajūryje tiek daug poilsiautojų, kad mums liko tas, kas liko – teko įsikurti jūriniame konteineryje“, – juokaudamas apie vaizdo klipe užfiksuotas atostogų prie jūros akimirkas pranešime spaudai pasakoja A. Ivanauskas – Fara.

Garsūs atlikėjai neslepia – per daugelį metų gastroliuojant po Lietuvą teko patirti visko: apsistoti ir prabangesniuose viešbučiuose, ir nerenovuotose mokyklose išdaužytais langais. Tačiau jokios, kartais net ekstremalios sąlygos, scenos profesionalų nebaugindavo ir reikalavimų nakvoti itin komfortiškai jie nekeldavo.

„Argi tai yra svarbu? Juk, iš tiesų, džiaugiesi muzika, buvimu su kolegomis ir patirtimis, bendrais nuotykiais“, – neabejoja M. Jampolskis.

Itin daug įvairiausių laikinų namų jam teko „prisijaukinti“ gastroliuojant kartu su grupe „Mink taką“. Prieš kelis dešimtmečius itin populiarus kolektyvas daug koncertų surengdavo įvairiuose Lietuvos miestuose, o išsiruošę į turą namo negrįždavo ir po daugiau nei savaitę.

„Nakvodavome tai mokyklos sporto salėje, tai kultūros centre ar bendrabutyje. Mums nebuvo svarbu kur užmerksime akis, esmė buvo, kad visi įsikurtume drauge“, – apie gastroles, kuriose dalyvaudavo ir tuo metu populiarios kitos jaunimo grupės pasakoja atlikėjas.

Jis iki šiol prisimenu bendrus pokalbius, šokius ir kartą mokyklos kieme sukurtą laužą.

„Griežtos taisyklės tarsi neegzistavo. Sugalvojai ir… padarei“, – su šypsena pašėlusias išvykas apibūdina M. Jampolskis.

Kukliai jam yra tekę gyventi ir vėliau. Pavyzdžiui, draugo bute, kuriame buvo tik čiužinys ir vaizdo projektorius.

„Jausmas, kai miegi ant grindų ir žiūri ant kambario sienos rodomą filmą, yra labai ypatingas. Suprasti, kad tiek tau gyvenime užtenka, yra vertinga – tuomet aplinkai keli mažiau reikalavimų“, – įsitikinęs atlikėjas ir tituluotas aktorius.

Saikingos buities sąlygos Radžiui taip pat nėra iššūkis. Ypač – atostogų metu.

„Ilsiesi ir apie mažareikšmius dalykus negalvoji“, – kalbėjo smagiai nusiteikęs dainininkas, pridurdamas, jog vyrams komfortas mažiau rūpi nei damoms.

Ypač Radžiui patinka atostogos kaime.

„Galiu nakvoti bet kur, tik svarbu, jog būtų švaru“, – nesuabejojo pop scenos žvaigždė.

Radžis patikino – neretai žinomi žmonės gyvena ir atostogauja kukliau nei kiti piliečiai.

„Mariaus parašyta daina – tarsi tikro Lietuvos įžymybių poilsio veidrodis: kai nesvarbu kur, o svarbu su kuo“, – netvėrė juokais „Kambariokai“.

Nauja jų daina:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)