Festivalis mažins atotrūkį tarp regionų ir praturtins Aukštaitijos kultūrinį gyvenimą.

„Alternatyvos“ sumanytojas, organizatorius ir meno vadovas smuikininkas Martynas Švėgžda von Bekker teigia, kad festivalio sumanymas kilo iš troškimo leisti Lietuvos žmonėms pajusti kultūrinį gyvenimą savo namuose – savo bendruomenėje, savo miestelio bažnyčioje, savo namuose.

Pasirinkdamas vis kitokią tematiką festivalis patraukia visuomenės dėmesį į aktualias gyvenimo problemas. 6-asis tarptautinis „Alternatyvos“ festivalis skirtas tolerancijai, rašoma organizatorių pranešime.

Martynas Švėgžda von Bekker, 16 metų išgyvenęs svetur ir prieš ketverius metus grįžęs į tėvynę sako, kad Lietuvoje būtent tolerancijos trūksta labiausia. „Lietuvoje tai skaudi tema. Po ilgos sovietų priespaudos mums tikrai reikia daugiau tolerancijos“, - tikina festivalio organizatorius.

Aukštaitijos miestų gyventojai ir svečiai kviečiami pasiklausyti Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentų simfoninio orkestro, chorų „Ąžuoliukas“ ir „Jauna muzika“, trijų talentingų Vokietijos atlikėjų: violončelininko Niklas Schmidt, smuikininko Julius Bekesch ir pianisto Volker Banfield, gatvės džiazą atliekančios prancūzų grupės „Beltuner“, praleisti vakarų kartu su profesoriumi Leonidu Donskiu, Pilietinės visuomenės instituto direktoriumi Dariumi Kuoliu, poetais Rolandu Rastausku ir Alvydu Valanta bei kitais žymiais užsienio ir Lietuvos kultūriniais veikėjais.

„Neseniai iš kelionės grįžęs Lietuvon pamačiau, kaip smarkiai išaugusios kainos. Tariau sau, kad „Alternatyva“ išliks prieinama visiems, todėl klausytojai turės galimybę už simbolinę kainą išvysti pasaulinio garso atlikėjų pasirodymus, susipažinti su klasikine bei šiuolaikine muzika“, - už tai M. Švėgžda von Bekker dėkoja rėmėjams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją