„Helovinas kitaip“ – tai menas, muzika ir mada bendroje sintezėje, vientisame, harmoningame renginio pavidalo kūrinyje, atskleidžiantis laisvę, ryškias emocijas ir niekada nesibaigiančią, seksualumu trykštančią šventę.

Kraujo spalva šiais metais nemadinga

Renginio organizatoriai, atkreipdami dėmesį į tai, jog kraujo spalva šiemet nėra madinga, vakaro svečiams nesiūlys kruvinosios merės. Galima pažymėti ir tai, jog išskirtinai nekraujuojančiame Helovine siaučiantys persirengėliai bus ne vampyrai ar raganos, o drąsiomis ir novatoriškomis vintažo mados tendencijomis pasidabinę naktinio gyvenimo ir muzikos gurmanai bei naujų potyrių ieškotojai.

Vakaro aprangos kodas „vintage with a touch of your favourite fetish“ padiktuos sąlygas pasirausti savo drabužių spintoje beieškant „freaky disco“, „old school“ detalių vakaro kostiumui. Visiems, kurie neatras tinkamo stiliaus ar norės jį patobulinti, renginio vietoje reikiamo šarmo suteiks profesionalūs stilistai.

Šviežias muzikos gūsis iš Didžiosios Britanijos

Vakaro metu klubas „Roller“ pasiūlys dvi skirtingos muzikos erdves, kuriose gros Lietuvoje puikiai žinomi atlikėjai – DJ AOUT6 (“LeaveLate”), DJ Nostra („Partyzanai“), „Lunatiq“, susidedantys iš DJ Habby ir DJ Smalltownboy ir kt. Spalvingoje klubo atmosferoje keliausime per įvairių laikotarpių muzikos stilius: nuo 80-ųjų disco iki fidget house, kurį galima drąsiai vadinti nauju reiškiniu Lietuvoje.

AOUT6, labiausiai žinomas už kartu su anglais "Oldschool Reunion" sukurtą remiksą Larry Tee kūriniui "My Penis", pristatys fidget muzikos stilių, kurį atsivežė tiesiai iš madingiausių Londono klubų. Pats AOUT6 šį stilių pristato kaip house/garage/techno/electro/breaks mišinį. Fidget stilius atsirado Didžiojoje Britanijoje, kur jį išpopuliarino tokie klubinės muzikos meistrai, kaip Switch, Herve, Sinden. Lietuvoje jis dar tik pradeda plisti.

Klubo erdvė taps meno ir mados namais

Specialiai šiam vakarui į kūrybingas įvaizdžio dizainerių rankas perduotas klubas „Roller“ vienai nakčiai pasipuoš nauju vintažiniu rūbu. Vaizdo projekcijas pristatys inovatyvūs audiovizualinio meno meistrai „Fullscreen“, Laimono Zako ir Rimvydo Lingės duetas, nuo 2007 m. kuriantis vaizdą įvairiems Lietuvos festivaliams bei vakarėliams.

Analogų Baltijos ir Rytų Europos šalyse neturintis, vienas iš pagrindinių klubo akcentų – klasikiniai keturračiai riedučiai, itin išpopuliarėję aštuoniasdešimtaisiais. Riedučių sąsajos su muzika ir Helovinu ieškojimas mus nukelia į 1760 metus, kada Londone muzikos instrumentų gamintojas Joseph’as Merlin’as savo karnavalo rūbus papildė dar nematytu išradimu – pusbačiais, prie kurių buvo pritvirtinti metaliniai ratukai. Tuo jis norėjo padaryti karnavalo dalyviams didelį įspūdį ir, griežiant smuiku, atlikti įspūdinga pasirodymą.

Pakeitus tik vienintelę detalę – smuiką į disco/house/fidget, spalio 31-osios naktį įspūdį kurti vieni kitiems galės visi „Different Halloween“ vakaro svečiai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją