„Sveiki visi tokį keistą šventišką laikotarpį“, - šiais žodžiais pasirodymą pradėjo „Baltos varnos“. Seserys neslepia – šis vakaras joms neįprastas, nes jau senokai nebuvo progų surengti tokį akustinį koncertą, kuomet jaukiai su visa grupe susėdus ratu, gyvai atliekamos gražiausios jų dainos. Ypatingai atlikėjos su muzikantais pasijuto dar repeticijų metų, kai ore tvyrojo Advento nuotaikos. Tad jei Milda ir Teresė taip mėgavosi pasiruošimu, neabejojame, jog koncertu drauge su jomis galės mėgautis ir žiūrovai.

Šio projekto pagrindinė idėja – kad atlikėjai bei muzikantai pasijustų lyg namuose, iš kurių jų gyvai atliekamos dainos sklistų po visą Lietuvą, neštų jaukumą ir šilumą net į atokiausius šalies kampelius. „Baltoms varnoms“ tobulai pavyko tai išpildyti, tarp atliekamų dainų skambėjo ne tik garsiųjų seserų juokas, bet ir istorijos apie jų kūrinių prasmę, tekstuose užslėptas mintis.

Atlikėjos papasakojo, kad, pavyzdžiui, viena iš populiariausių jų dainų – „Demonai“ – yra apie nelabuosius, kurie kartais tyko mūsų viduje, nežinia kada jie atsiras, išsiskleis ir kada jie nejučiomis pradės mums kenkti.

“Tačiau juos žemės gravitacija veikia šimtą kartų stipriau, nei mus, žmones, todėl jeigu atsistosime ir eisime, jie pasiliks vietoje”, - tikino “Baltos varnos” ir kvietė žiūrovus “eiti drauge” skambant būtent šiam kūriniui.

Merginos filmavimo metu tarpusavyje keitėsi ne tik istorijomis bei prisiminimais, bet ir muzikos instrumentais – smuiku, gitara.

Suskambus kitai puikiai žinomai jų dainai “Dalija”, seserys kvietė šiltai namuose sėdinčius žiūrovus užsimerkti, drauge leistis į mistišką kelionę.

“Pasinerkime į magijos kupiną pasaulį, kuriame lengva paklysti, tačiau turint kelią, tikslą, kažką, kas padeda, galima nesunkiai rasti kelią lauk”, - sakė “Baltos varnos”.

Pasirodymo pabaigoje merginos linkėjo saugių švenčių, pasimėgauti ramybės kupinu laikotarpiu ir, svarbiausia, nesinervinti!

Videoreportažą iš filmavimo užkulisių galite pamatyti straipsnio viršuje, o čia – akimirkos, užfiksuotos nuotraukose:

„Baltų varnų“ gyvo garso koncerto nepraleiskite jau šiandien, antradienio vakarą, 20:30 val. „Delfi“ portale arba per „Delfi TV“.

Nuo gruodžio 28 dienos kas vakarą tuo pačiu metu žiūrovai išvys net 10 neįprasto formato koncertų, kuriuos be „Baltų varnų“ surengs Vidas Bareikis, Justė Arlauskaitė-Jazzu, Monique, Vaidas Baumila, Ieva Zasimauskaitė, Monika Linkytė, Mantas Jankavičius, „Saulės kliošas“ bei Jessica Shy.

Koncertų grafkas:

12.29 – grupės „Baltos varnos“ koncertas
12.30 – Monique koncertas
12.31 – Manto Jankavičiaus koncertas
01.01 – Vaido Baumilos koncertas
01.02 – Jessica Shy koncertas
01.03 – Justės Arlauskaitės – Jazzu koncertas
01.04 – Monikos Linkytės koncertas
01.05 – Vido Bareikio koncertas
01.06 projektą užbaigs Ievos Zasimauskaitės koncertas

Koncertų ciklą pirmadienį pradėjo grupė „Saulės kliošas“, pasirodymą galima pamatyti čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)