„Tai šventė visiems – ir tūkstančiams žiūrovų, ir muzikantams – tiems, kurie visą gyvenimą kuria šventę kitiems. Ši idėja paskatino mus kurti pirmąjį festivalį, ji gyva ir šiandien. Iš čia ir ta unikali festivalio draugystės dvasia. Festivalio senbuviai, išgirdę apie šiemetinį jubiliejinį festivalį jau dabar nekantriai trina rankomis“, – pranešime spaudai pasakoja festivalio organizatorius Arūnas Valinskas.

Vienas garsiausių šalies prodiuserių puikiai pamena, kaip kilo mintis surengti pirmąjį festivalį „Nida“.

„Ji buvo spontaniška. 1993 m. teko dalyvauti tuomet dar garsiame muzikos festivalyje „Neringos vėtrungės". Jis buvo taip prastai organizuotas, kad po koncerto sėdėjome su Ovidijumi Vyšniausku ant marių krantinės ir tylėjome. Tada jam ir pasakiau: „Žinai, aš galiu padaryti geriau“. Ir sumušėm rankomis. Aš ėmiausi organizuoti, jis sėdo rašyti festivalio himno kartu su Gintaru Zdebskiu. Viskas taip savaime ir įsivažiavo“, – prisiminimais dalinasi A. Valinskas.

Festivalio šūkiu tapo kultinė frazė iš kino filmo „Maža išpažintis“, o dabar jau šviesaus atminimo bardas, aktorius Vytautas Kernagis – festivalio simboliu Benu. Renginio data taip pat buvo parinkta neatsitiktinai – birželio 16-oji yra Beno vardo diena. Simboliška, kad po 25-erių metų festivalis vėl vyks tomis dienomis.

„Deja, bet per 25-erius metus netekome artimų kolegų ir scenos grandų. Festivalio simbolis V. Kernagis-Benas, Stasys Povilaitis, Edmondas Čivinskas... Jų atminimui pagerbti bus skirtas pirmasis festivalio koncertas penktadienį. Šiemet atnaujintame Šlovės take bus įamžinti net penki Lietuvos muzikos ir scenos legendų delnai: Nijolės Ščiukaitės, Nijolės Tallat-Kelpšaitės, Kosto Smorigino, Viktoro Malinausko, Simono Donskovo“, – pasakoja šventės organizatorius.

Kaip įprasta, festivalis truks tris dienas. Koncertai vyks penktadienį ir šeštadienį Nidos prieplaukoje. Jie nemokami. Šeštadienio koncertą kaip įprasta vainikuos fantastiškas fejerverkas. Prieš daugelį metų vien dėl jo nemaža dalis žmonių atvažiuodavo į Nidą.

Šeštadienį, be koncertų, žiūrovai galės stebėti ir dalyvauti įvairiose pramoginėse atrakcijose ir sporto varžybose drauge su scenos žvaigždėmis. Be abejo, vienu svarbiausių akcentų taps Nidos simbolis – rūkyti unguriai.

Koncertų scenose žiūrovai išvys ir jaunosios kartos atlikėjus, ir lietuviškos muzikos senbuvius, kuriems, A. Valinskas neabejoja, klausytojai savo ovacijomis galės atsidėkoti už mylimą muziką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)