Tai pirmasis Macy Gray koncertas Lietuvoje per jos ilgą, dar 80-ųjų pabaigoje prasidėjusią karjerą.

Priešingai nei vakarykščiame E. Kusturicos koncerte, šįkart salė buvo beveik pilna. Organizatorių teigimu, neparduoti buvo tik keli šimtai iš 2 tūkst. žiūrovų talpinančios salės bilietų.

Soul, R&B ir pop muziką dainose sujungianti Macy Gray į sceną žengė vilkėdama žvilgančia suknele. Jos su niekuo nesupainiojamas prikimęs balsas – vis dar geros formos. Scenoje dainininkė buvo pozityvi ir atsipalaidavusi, jai talkino gitaristų, klavišininko ir būgnininko grupė. Repertuare – tiek naujausiojo, tiek atlikėją išgarsinusiojo 1999 m. albumo „On How Life Is“ dainos.

Muzikantų energiją greitai perėmė ir klausytojai. Macy Gray turėjo daug triukų išjudinti santūrią vietos publiką: „Jūs, seksualūs žmonės!“ po dainų ji kreipdavosi į salėje sėdinčiuosius. Prieš vieną iš dainų paprašė klausytojų vienu kartu pasakyti savo vardus: „Tegul pasaulis žino, kad jūs esate čia.“

Prieš kitos dainos įžangą ji papasakojo išgalvotą istoriją, kaip grupės gitaristas atsikėlė ryte namuose JAV ir paklausė „Google“ kur jam reikėtų nuskristi šiandien. „Į Lietuvą“, – atsakė „Google“, nes ten – „seksualiausi vyrai pasaulyje, o moterys – didžiausiomis krūtinėmis“.

Tiesa, realybėje viskas buvo kiek banaliau: grupė į Vilnių atvyko iš Varšuvos, kur koncertavo vakar.

Dainininkė tęsė pokštus toliau: ragino nesivaržyti išgerti, nes „kuo daugiau jūs geriate, tuo geriau mes skambame“.

Koncerto viduryje grupė laikinai paliko sceną – groti liko tik įspūdingą solo atlikęs būgnininkas.

Grupei grįžus į sceną, žmonės nebeišsėdėjo savo vietose: dalis jų ėjo šokti prie scenos. Koncerto pabaigoje jau šoko visa salė. Dainos „I Try“ priedainio Macy Gray net nedainavo – paliko jį publikai.

Koncerto pabaigoje – netikėta dovana Vilniaus publikai. Muzikantai žiūrovams pradėjo dalinti cigarus ir patys užsirūkė scenoje. Tam buvo rimta priežastis: jeigu tikėsime Macy, šiąnakt jos grupės gitaristui gimė sūnus. Muzikantas buvo suplanavęs šia proga būti su savo žmona, tačiau kūdikis gimė trimis savaitėmis anksčiau, jam nespėjus grįžti į JAV.

Žinoma, daug šansų, kad ši istorija – tokia pat išgalvota, kaip ir gitaristo kelionė į Lietuvą susiradus šią šalį per „Google“. Bet kokiu atveju, cigarai scenoje buvo visiškai tikri.

Pažinti Vilniaus laiko beveik neturės

„Apie šalį nežinau praktiškai nieko“, – praėjusį mėnesį duotame interviu „Delfi“ kalbėjo dainininkė. Bet, jos teigimu, dėl to ji šio koncerto labai laukė.

„Pirmieji koncertai šalyje visada būna įsimintini: žmonės būna „užsivedę“, toks pat esi ir tu. Žinai, kad turi pasirodyti ypač gerai, nes žmonės tave mato pirmą kartą“, – telefonu iš savo namų Los Andžele kalbėjo atlikėja.

Pabūti Vilniuje ji laiko beveik neturės: jau rytoj Macy Gray su grupe išvyks į Latviją – vėliau turą tęs Suomijoje, o kovą surengs net 10 koncertų Australijoje.

Koncerto akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)