Lapkričio 12 d. į pasaulį bus paleistas naujas „Golden Parazyth“ albumas „Empatijos“. Tai jau šeštasis šios grupės studijinis albumas, kuris muzikos klausymosi platformas ir internetą pasieks šį penktadienį.

Albumo „Empatijos“ kertinis raktinis žodis – šviesa, kurios šiuo metu visiems taip trūksta. Pirmasis albumo singlas „Eik Šviesos Ieškot” pasirodė dar trečiadienį ir uždavė gražų toną albumui, kuris kviečia ieškoti empatijos, gerumo ir pagarbos vienas kitam. Singlą pastiprino vizualizacija su dainos žodžiais ir riedlenčių parko prie Baltojo tilto vaizdu. Net ir albumo pavadinimas pasirinktas ne vienaskaita su priežastimi: empatijų yra įvairių ir jos reikalingos visais gyvenimo atvejais. O jeigu pridėsime šauktuką, tai būtų savotiškas Giedriaus prašymas: „Empatijos! Daugiau empatijos, mielieji!“

„Būna, kad dalykai užtrunka ilgiau, kai nieko nesitiki. Kai pradėjau karjerą prieš 15 metų, neįsivaizdavau, kas manęs lauks ateityje. Aš tiesiog norėjau groti muziką žmonėms, taip kaip išeina, taip kaip jaučiu. Praėjo tiek daug laiko. Aš vis dar čia. Atradau ne kartą save iš naujo ir kasdien bandau judėti į priekį. Noriu groti muziką žmonėms. Taip kaip moku, taip kaip jaučiu. Mūzos man leidžia kurti, klausytojai leidžia tikėti, kad tai yra reikalinga. Istorija bus pratęsta šį penktadienį, kada pristatysiu naują 10 kūrinių albumą, į kurį sudėjau daug jėgų, darbo ir širdies. Albumas yra kaip paveikslas. Jis lieka amžinai, visa kita nesvarbu, visa kita migloti eskizai. Kviečiu tą paveikslą pamatyti ir išgirsti gyvai”, - sako G. Širka.

Albumą sudarys 10 kūrinių, kurių pavadinimus Giedrius jau atskleidė anksčiau. Visi jie lietuvių kalba, ko iki šiol „Golden Parazyth“ muzikos kataloge nebuvo. Visi jie simbolizuoja žmogiškumą ir mūsų tarpusavio ryšį – nuo „Saulės“, „Gyvūno“ iki „Tokie Patys Tu ir Aš“. Šis leidinys yra apie „Golden Parazyth“ akimis matomą pasaulį. Vientisa ir aiški kelionė empatijų kelių. Net albumo viršelį puošia tyros, nuoširdžios ir jausmų nebijančios mergaitės Sibilės atvaizdas. Laimingo, kaime trešnes valgančio vaiko, kurį kiekvienas turime viduje ir turėtume dažniau išleisti laukan. Nauja „Golden Parazyth“ muzika ragina būti išmintingiems. Tokiems, kokie būna vaikai, kada visa savo esybe pasiduoda džiaugsmui, liūdesiui ar užuojautai.

„Pagaliau sukūriau tai, kas vientisa – istorija čia yra dialogas su savimi ir kitu. Tai dialogas, kuris gvildena ieškojimų būsenas, norą eiti link šviesos. Užbaigti tai, kas privalo baigtis ir pradėti tai, kam lemta prasidėti”, – prideda Giedrius.

Naujas įrašas bus dinamiškas ir labai šviesus. Šis albumas vertas perklausos nuo pradžios iki galo. Vieną kūrinį jam padėjo įrašyti roko ir blizgučių ekspertės „shishi“. Kolaboracija su jomis atsirado organiškai: Giedrius sukūrė dainą ir suprato, kieno balsą nori girdėti. Patvirtinta, kad jas išvysime scenoje ir albumo pristatymo koncerte „Kablyje“ šį penktadienio vakarą.

Aštuonių muzikantų grupė pirmą kartą gyvai atliks visą albumą ir padės pradžią empatijų sklidimui klausytojų ausyse. Scenoje Giedriui talkins ir muzikos prodiuseris Vygintas Kisevičius, kuris padėjo Giedriui įrašyti šį albumą studijoje. „Kablyje“ skambės visos 10 dainų iš albumo, taip pat ir laiko patikrinti „Golden Parazyth“ himnai. Į svečius užsuks ir Ruta MUR, su kuria Giedrius įrašė singlą „Aš Visada Žinojau, Kuo Noriu Būt“. Tiesa, šis anksčiau išleistas singlas nebuvo įtrauktas į šį albumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją