Praėjusių metų rugsėjį kolektyvas įrašė naujausią savo kompaktinę plokštelę „In The Miller Mood“, kuri buvo išleista šių metų sausį. Nuo tada, kai albumas pasirodė prekyboje, orkestras pradėjo plataus užmojo gastroles, kurių metu aplankyti ketina net 16-a Europos šalių. Visų koncertų programos tema – išlaikyta savita amerikiečių muzikanto, trombonininko, aranžuotojo ir kompozitoriaus Glenno Millerio nuotaika.

Nuolat savo kūrinių repertuarą atšviežinantis orkestras žada Lietuvos publikai atlikti mėgstamiausias visų laikų kompozicijas, tokias kaip plokštelei pavadinimą paskolinęs kūrinys „In the Mood“ bei kitus – „Chattanooga Choo Choo“, „Tuxedo Junction“, „Moonlight Serenade“ ir t.t.

Glenno Millerio orkestro vadovas W.Saldenas garsėja kaip perfekcionistas, reikalaujantis nepriekaištingo skambesio iš kiekvieno savo kolektyvo nario. Nuo 1990-ųjų rūpestingai, pagal geriausias klasikinio džiazo tradicijas muzikantus auklėjęs pianistas per pasirodymus pasižymi itin šiltu bendravimu, palaiko ryšį su publika, dėl to yra labai mėgstamas. Tad nenuostabu, kad koncertuojant Glenno Millerio orkestrui, visas kolektyvas, jo lyderis ir klausytojai tarsi susilieja į vieną.

W.Saldenas skatina ir orkestrantų kūrybinę laisvę – bene kiekvienas gali parodyti savo instrumento grožį atskiromis solinėmis linijomis. Vadovo charizma leidžia pasiekti ne tik kiekvieną muzikantą, bet ir kiekvieną žiūrovą. Jis niekada nebūna nuobodus, o repertuarą moka mintinai, tad stebėti G.Millerio orkestro lyderį – vienas malonumas.

Gauti teisę orkestrui groti garsiojo trombonininko, kompozitoriaus ir aranžuotojo Glenno Millerio kūrinius – užduotis ne iš lengviausių. Europos Glenno Millerio orkestro vadovas Wilas Saldenas savąsias šio žinomo muzikanto studijas pradėjo dar 1978-aisiais. Per legendos kūrybos nagrinėjimo metus jam pavyko prisijaukinti magiškąją G.Millerio sėkmės formulę: „Kiekvienas grupės lyderis ar aranžuotojas svajoja sukurti naują ir su niekuo nesupainiojamą garsą, kuris kaip mat atpažįstamas po pirmųjų eilučių.“ W.Saldeno suburto orkestro skambesio unikalumas slepiasi už dviejų saksofonų altų, dviejų saksofonų tenorų ir klarneto.

Wilo Saldeno vadovaujamas Glenno Millerio orkestras – „Smile“:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją