Dar prieš kelis dešimtmečius gitaros skambesys buvo neatsie-jama kiekvieno vakarėlio dalis. Vėliau jaunimas mieliau laiką leido klausydamasis trankios klubinės muzikos, o gitarą į rankas paimdavo tik praeitį prisiminę bohemos atstovai.

Tačiau šiuo metu gitara ir vėl „ant bangos“. Internete galima rasti nemažai skelbimų, kuriuose ir siūloma, ir prašoma išmokinti groti gitara.

Tinkle besireklamuojantis Klaipėdos universiteto Menų fakulteto studentas Andrius dienraščiui teigė, kad už valandos trukmės gitaros pamoką iš tėvelių prašantis apie 20 litų. „Prisiduriu prie stipendijos. Nemanau, kad tai – dideli pinigai. Geriau jau gitaros pamokos nei alus ir cigaretės laiptinėje“, - mano jaunasis dėstytojas.

Profesionalius muzikantus ruošia Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijos gitaros dėstytojai, bet ne kiekvienas jaunuolis nori rimtai susieti savo gyvenimą su muzika. Dažnam užtenka tiesiog rasti užsiėmimą laisvalaikiui.

„Gitara vėl tapo madinga“, - konstatavo vaikų klubo „Liepsnelė“ direktorė Stanislava Kutniauskienė. Jos vadovaujamas klubas – kone vienintelė vieta uostamiestyje, kurioje veikia gitaros studija.

Pernai prasidėjusiose gitaros pamokose dalyvavo vienuolika vaikų. Per kelias pirmas šių mokslo metų dienas pas dėstytoją Gražiną Lukšytę jau panoro mokytis aštuoni vaikai. Užsiėmimai vyksta du kartus per savaitę, jų metu vaikai ne tik mokosi groti, bet ir improvizuoja dainuodami.

Pasak G.Lukšytės, pradedančiam muzikantui nereikia brangios gitaros, nes vaikui pamokos gali nepatikti arba greitai pabosti. Nenauja debiutantams tinkanti gitara kainuoja nuo 60 iki kelių šimtų litų.

„Liepsnelės“ direktorė tikino, kad vietų gitaros klasėje norintiems tikrai atsiras. Paklausta, kodėl vaikai nori išmokti groti gitara, S.Kutniauskienė šmaikštavo: „Gal nori tapti gatvės muzikantais?“