„Nepatikėsit, kūrinys įrašytas vien tik su metronomais“,– taip žinomas perkusininkas, grupės „BIX“ narys Gintautas Gascevičius pristato savo naują video darbą. Ieškant tinkamos akustikos buvo išbandyta ir daugiabučio laiptinė, ir arena, ir neveikianti gamykla. Jau baiginėjant garso įrašą, buvo aiški būsimo video darbo idėja.

Tai jau ne pirmas vaizdo klipas, sukurtas drauge su talentinga režisiere Goda Mazrimaite.

Kūrinys gana ilgas, 13 minučių ir 13 sekundžių trukmės. Sunkiausia buvo susivaldyti nuo pagundų naudoti specialius efektus, norėjosi nepamesti organiško paprastumo išlaikant pasakojimo vientisumą, rašoma pranešime spaudai.

„Pacemaker“ tai apie ritmą, kuris yra visur, ląstelėse, organuose, gyvūnuose, augaluose ir netgi negyvoje gamtoje, pvz. saulės cikluose. Ir žmogaus gyvenime gausu ritmo, tiek sociume, tiek kasdienėje rutinoje.
O, beje, šiuo žodžiu „pacemaker“ yra vadinamos ritmą duodančios ląstelės organuose, taip pat ir lenktynėse tempą užduodantis pirmaujantis sportininkas.

Šis klipas yra video darbų ciklo dalis, greitu laiku planuojama pristatyti ir dar vieną šio ciklo klipą.

Šiuo metu Gintas intensyviai dirba prie performansinio spektaklio pagal J.V. Getės „Faustą“, kurį planuoja parodyti pasibaigus COVID-19 apribojimams. Pasak perkusininko, tai didžiulis Iššūkis, todėl dabar visos mintys nukreiptos tik į „Fausto“ pastatymą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)