Kaip rašoma atlikėjo pranešime spaudai, visi nauji kūriniai apdainuos šį pandemijos ir karantino laikotarpį. Pirmąją ciklo dainą jis ir pristato. Ją įkvėpė netikėtas draugo sprendimas emigruoti.

„Aš širdyje labiau instrumentalistas ir retai pradžiuginu gerbėjus savo vokaliniais kūriniais, bet, atrodo, prisikaupia tiek visko, kad negaliu tylėt. Ir netylėsiu, nes yra dalykų apie kuriuos noriu papasakoti. Vienas iš pavyzdžių – mano naujos dainos „Baltos keturios sienos“ pavadinimas yra tik simbolis. O daina apie žmones, kurie emigravo iš nevilties arba turi problemų ir negali grįžti į savo namus“ – pasakoja Giedrius Balčiūnas-Mr. Jumbo.

Jo teigimu, emigraciją mūsų šalyje skatina ir pandemija. Kai kurie žmonės jau nieko nebelaukia. Nepatenkinti viena ar kita valdžia, tikėdami geresniu rytojumi, ieškodami „žalesnės žolės“, neatsisukdami jie patraukia link savo naujų namų svetimose šalyse.

„Vienas artimas bičiulis, praeityje gana žinomas muzikantas, kurio tapatybės nenoriu atskleisti, be didelių ceremonijų susikrovė lagaminus, pasiėmė su žmona vaikus tiesiog ant rankų. Paliko savo puoselėtus namus ir patraukė tūkstančius kilometrų į naują nežinomybę. Greičiausiai kažkas su žmogum turi nutikti, kad jis imtųsi tokių veiksmų ir paliktų savo gimtinę. Kol kas aš nebuvau toks drąsus darant savo gyvenimo sprendimus, tačiau tvirtai žinau, jog nesvarbu, kokių metų, kokiame mieste, ar kokios spalvos name dabar gyvenu. Žymiai svarbiau, kad turiu savo mylimą šeimą, su kuria bet kuriame pasaulio pakraštyje aš jausiuosi namuose. Neprisiriškime prie mūrinių sienų. Geriau kurkime artimus santykius, nuostabias akimirkas su mums brangiais žmonėmis. Apie tai ir naujoji daina“ – dalinosi mintimis Mr. Jumbo.

Ją galite išgirsti čia:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)