„Šiandien galiu sau leisti apkabinti ar ranką paspausti kiekvienam atėjusiam ir dar spėti atsipūsti prieš lipdamas į sceną: koncertą pasiruošęs pradėti mūsų grupės gitaristas Giedrius Balčiūnas – Mr.Jumbo su savo įkurtu šeimos ansambliu „Hansanova. – Pranešime spaudai šypsojosi vakaro šeimininkas. - Pažadėjau klausytojams, kad „Dvigubai“ – tai ne tik albumo pavadinimas, tai ir dvigubai jausmo, dvigubai energijos, ir dvigubai muzikos. Pasistengsime tai įgyvendinti net dviem grupėmis, nuo pirmų akordų! Aišku, ir pačiam norisi išgirsti viduramžiškais instrumentais atliekamą garsiąją jūrininkų baladę „Wellerman“ ar lietuvišką „Pjoviau šieną“, nes kokią dainą bepaimtų Jumbo – viskas suskamba puikiai!“

Pastarasis, išgirdęs G. Leškevičiaus žodžius, kuklinosi: „Užkūrei tu čia... Nėra taip jau drąsu stoti į vieno iš geriausių man žinomų renginių vedėjų batus ir pradėti vakarą. Vis dėlto, čia yra galimybė ir mums pasitikrinti. Juk dažniausiai grojame kur nors pilyse ar mūsų muzikavimui artimo formato šventėse, o čia – rimtas klubas, visai kitokia publika...“

Panašu, jaudintis nebuvo dėl ko, nes publika „Hansanovą“ sutiko labai šiltai ir net jauniausios ansamblio narės džiaugėsi, kaip lengva buvo koncertuoti.

Po trumpos pertraukėlės, scenoje pasirodė ir G. Leškevičiaus suburta grupė – klavišininkas Vainius Dovydaitis ir būgnininkas Tomas Chveduk, su kuriais Giedrius groja jau septynerius metus, boso gitaristas Ugnius Butkus, G.Leškevičiaus įrašams talkinantis nuo 2018-ųjų, pritariančioji vokalistė Kristina Lazdauskaitė ir jau minėtas G. Balčiūnas, kurie prie grupės prisijungė tik pradėjus įrašinėti albumą „Dvigubai“ ir iš karto tapo neatsiejama kolektyvo dalimi.

„Visi – savo sričių profesionalai, turintys, kuo pasigirti, ir nepaisant to – vienas kitą labai gerbiantys ir girdintys žmonės. Be galo džiaugiuosi ir didžiuojuosi kiekvienu...“ – su pastebimu jauduliu apie muzikantus pasakoja G.Leškevičius, kartu pripažindamas, kad su tokiu užnugariu scenoje jaučiasi labai tvirtai.

O kur dar publika, kartu dainuojanti ne tik „Siūbuok, siūbuok“ ar „Stiklo karoliukus“, bet ir naujausias, dar tik būsimo albumo dainas „Ar norėtum?“ ir „Kišenė“! Ką jau bekalbėti apie Giedriaus su grupe JOKE prieš dešimtmetį išleistą „Dainą apie Rasą“, kurios priedainį „...ua pa para pam...“ lengvai skanduoja net pirmą kartą išgirdusieji Giedriaus kūrybą.

Beje, prakalbus apie grupę JOKE, koncerte klausytojų laukė staigmena – duetas su minėtos grupės bendraįkūrėju Antanu Čečkausku, kurio balsas taip pat skamba keliose Giedriaus albumo dainose!

Pažadas atiduoti dvigubai daugiau širdies ir energijos, panašu, buvo ištęsėtas su kaupu. Jautrumą keitė įspūdingi šuoliukai su paskutiniu akordu, kone dvi valandas netilo palaikymo šūksniai iš publikos, keturios salės galė sėdėjusios damos skundėsi: „Neprakalbam nuo dainavimo ir rankų nepakeliam nuo plojimų...“, o garso režisierius Danielius Dženkaitis netikėtai prisipažino: „Per vieną dainą apsižliumbiau...“

Grupės gitaristas G. Balčiūnas pridūrė: „Kai per „Pakartot!“ salė pakilo, plojo ir skandavo, tai bet kas iš šalies, įskaitant mano žmoną, mano grupės smuikininkę ir draugą, kuris buvo atėjęs pafilmuoti, turbūt pagalvojo, kad pateko į labai žymios grupės koncertą, pajautė spragą, kad nežinojo, kas čia yra įvykę Lietuvos muzikinėje scenoje. Giedriau, prašau, neleisk šitai grupei neturėti darbo, ir tik rašyk toliau...“

O G.Leškevičius trumpai, bet užtikrintai atsakė: „Padarysiu viską, kas mano valioj ir galioj“, primindamas bičiuliui, kad laikas pradėti ruoštis dar vienam dideliam Motinos dienos koncertui Trakuose ir keletui mažesniųjų įvairiuose Lietuvos miestuose. Juk albumą „Dvigubai“ išgirdo dar tikrai ne visi.

Koncerto akimirkos – fotografo Vytauto Dranginio užfiksuotuose kadruose:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją