Žadėdami sugrįžti, palikome Edinburgą. Kelias į Newcstle buvo pernelyg vingiuotas ir kalvotas, niekam nedavė miegoti automobilyje. O taip pat ir vaizdas pro langą kvietė pasigrožėti gražia Škotijos gamta.

Sustojome kirsdami Škotijos-Anglijos "sieną" žyminčius ženklus, kiek liūdnai palikome už savęs kiltų bei dūdmaišių šalį, bet jau pats laikas buvo žengti žingsnius Anglijos žeme.

Kelionės akibrokštu tapo pridedamo žodžio "chester" reikšmės paaiškinimas. Senovės romėnai, užkariaudami naujas žemes Britanijos salyne, duodavo naujus pavadinimus vietovėms. Prierašas "chester" bylojo, kad tai yra būtent jų vietovė. Taip mūsų grupės rate gimė tokie nauji žodžiai, kaip Donchester ir Horsechester.

Šiek tiek vėliau privažiavome ir žymiosios Hadriano sienos likučius, kur gavome dar šiek tiek istorijos pamokų.

Temstant pasiekėme Newcastle ir, mūsų nelaimei, visiškai nepamatėme miesto. Turėjome iškart ruoštis koncertui. Prieš souncheck`ą kai kurie spėjo subėgioti pavalgyti. Prie klubo, kuris, beje, yra vienybės su afroamerikiečiais būstinė, jau buvo pradėjusi rikiuotis eilė. Newcastle vėl nelikome be mūsų hiphopo brolių palaikymo. Break dance šokėjas Rokas, buvęs "Invisible Soul" narys, pasirodo, jau keturis metus čia atstovauja vietinei b-boy komandai "Bad Taste Cru". Šios komandos nariai taip pat apsilankė mūsų koncerte ir, visų lankytojų nuostabai, savo šokiais apšildė mūsų koncertą.

Dj Mamania turį tokią nuostatą, jog nevalia kiekviename koncerte groti vienodą kūrinių sąrašą. Kiekvienam miestui paruošėme bent šiek tiek besiskirianti grojaraštį. Svarbiausia ir vėl neatleidžiant vadelių groti ir keliauti tolyn.

Atėję į Newcastle koncertą, lankytojai stebėjosi kad čia tiek daug jų tėvynainių, kai kuriems buvo puiki proga susipažinti. Mums po koncerto nemažai teko spausti rankų ir dėkoti už apsilankymą, o aktualiausias lankytojų klausimas buvo "kada vėl čia atvažiuosite?".

Nežinia, kiek čia tiesos, bet, pasak čia gyvenančių lietuvių, "G&G Sindikato" koncertas buvo pirmas lietuviškos grupės ar atlikėjo pasirodymas Newcastle. Ar pralaužėm ledus, tai dar bus matyt, bet neabejojame kad čia sugrįžti bus labai smagu.

Po koncerto vakaras tesėsi: DJ Rasp ir toliau savo grojama muzika lepino susirinkusius Newcastle breikerius, o visi likę lingavo pagal funky breakbeat ritmą ragaudami gėrimus bei šnekučiuodamiesi. Vėlų vakarą jau teko grįžti į savo viešbutį poilsiui, rytoj laukia paskutinis koncertas Manchesteryje, o iki jo, dar labai didelis gabalas kelio. Taigi kraunamės baterijas paskutiniesiems turo žingsniams.

p.s. Newcastle - tai miestas, iš kurio yra kilęs mūsų turo organizatorius Mike Williams. "Sindikato smogikus" dedikavome jam, sumiksuodami su kažkada tradiciniu White Stripes "Seven Nation Army". Pasirodo, "Sunderland" komandos gerbėjai šį White Stripes kūrinį yra sėkmingai pritaikę savo skanduotėms stadione! Go "Sunderland"!

Turas vaizdais:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją