B. Moisejevas mirė savo namuose, apie netektį pranešė jo meno vadovas Sergejus Gorochas. Jis ir rado ant grindų parkritusį menininką bei iškvietė greitąją medicinos pagalbą, tačiau atvykę medikai jam jau niekuo nebegalėjo padėti.

Mirties priežastimi tapo lemtingas insultas.

Artimai su B. Moisejevu besibičiuliavusi Ala Pugačiova po draugo mirties socialiniuose tinkluose parašė, kad B. Moisejevas buvo draugams ir muzikai atsidavęs žmogus.

„Mano mylimas Boriska! Scenai ir draugams atsidavęs žmogau. Saugosiu tavo atminimą širdyje visą gyvenimą. Atleisk ir sudiev“, – parašė A. Pugačiova.

Filipas Kirkorovas prisiminė, kad B. Moisejevas buvo atsakingas už jo pirmąjį vaizdo klipą: „Boria, ačiū, kad tada manimi patikėjai ir man skyrei tiek savo brangaus laiko. Niekada to nepamiršiu. Mūsų draugystė truko kone 40 metų. Ačiū tau už viską! Ilsėkis ramybėje, brangus drauge“.

Užuojautą artimiesiems ir bičiuliams išreiškė ir Rusijos TFSR liaudies artistas Vladimiras Vinokuras. Bendraudamas su TASS jis B. Moisejevą įvardijo kaip nuostabų dainininką ir labai gerą žmogų.

Prodiuseris Josifas Prigožinas B. Moisejevą vadina labai šviesiu, geru ir padoriu žmogumi. Jis taip pat išreiškė užuojautą jo artimiesiems ir bičiuliams, skelbia Gazeta.ru.

„Labai gaila. Ta liga jį tiek prikankino. Pastaruoju metu mes ne itin artimai bendravome. Buvo labai padorus žmogus. Štai ir viskas. Man liko tik geriausi prisiminimai“, – teigia J. Prigožinas.

Dainininkas Sergejus Penkinas „Zvezda“ kalbėjo, kad jį B. Moisejevo mirtis šokiravusi, netektį jis pavadino siaubinga naujiena: „Didžiausia užuojauta. Jis labai daug nuveikė dėl scenos, ypač didelis jo palikimas baleto scenai, buvo nuostabiai talentingas programų režisierius. Net nežinau, ką ir pasakyti, tiesiog trūksta žodžių“.

Rusijos dainininkė ir aktorė Irina Epifanova su B. Moisejevu bendradarbiavo paskutinį XX amžiaus dešimtmetį. Ji papasakojo, kad jis visad burdavęs tik geriausias komandas ir kurdavęs labai įdomias programas.

„Jis visada buvo labai dėmesingas savo komandai, savo artistams. Gastrolių metu visą atsakomybę prisiimdavo sau, norėjo būti tikras, kad viskas bus taip, kaip turi būti. Ir niekada bėdoje nepalikdavo savo artistų, niekada nepaliko likimo valiai. Buvo labai rūpestingas ir žmogiškas. Bendravome kažkur iki 2011 metų. Jis buvo atėjęs į mano pasirodymą „Teatr“ kino teatre ir labai plojo“, – prisimena menininkė.

Gimęs būti šou pasaulyje

Borisas Moisejevas gimė 1954 metų kovo 4 dieną Mogiliovo miesto kalėjimo teritorijoje: jo motina kalėjo pagal politinį straipsnį. Tėvas jo auginime ir auklėjime nevaidino jokio vaidmens.

Šokiai B. Moisejevo gyvenime atsirado dar vaikystėje: artistas pirmąsias pamokas lankė Mogiliovo kultūros namuose. Ūgtelėjęs nemetė šios aistros ir 1964 metais įstojo į Baltarusijos valstybinę choreografijos mokyklą Minske mokytis klasikinio šokio. Baigęs mokslus dirbo baleto artistu Charkivo Lysenkos vardo akademiniame operos ir baleto teatre, vėliau tapo choreografu-statytoju.

Šokių srityje B. Moisejevas pasiekė labai daug. Devintojo praeito amžiaus dešimtmečio pabaigoje jis jau gastroliavo užsienyje su savo trio „Ekspressija“, taip pat dirbo su Alla Pugačiova, su kuria artimai bendravo iki pat savo gyvenimo pabaigos.

Vėliau B. Moisejevas išvyko dirbti į Jungtines Valstijas, bet paskutinio XX amžiaus pradžioje visgi grįžo į Rusiją ir per kelerius metus pastatė ne vieną tiems laikams unikalų šou-spektaklį su geriausiais atlikėjais.

Didžioji dalis žiūrovų B. Moisejevą pirmiausia visgi pažįsta kaip estrados atlikėją. Per savo karjerą jis išleido dešimtis albumų, dauguma dainų tapo hitais, pavyzdžiui, „Galubaja luna“ ir „Ščelkunčik“, kurias B. Moisejevas atliko duetu su Nikalojumi Trubaču.

2006 metais artistas pripažintas nusipelniusiu artistu, tampa premijos „Pesnia goda“ laureatu, gauna „Auksinį gramofoną“.

2010 metais B. Moisejevą ištiko pirmasis insultas. Po jo artistas nebevaldė kairės rankos ir viršutinės lūpos, sutriko kalba. Po maždaug pusmečio jis sugebėjo grįžti prie kūrybos, bet visiškai atsigauti po šio likimo smūgio jam nepavyko. 2015 metais smogė mikroinsultas, todėl paskutinius savo gyvenimo metus menininkas gyveno užsidaręs nuo pasaulio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją