Kaip pavyzdį su džiaugsmu pristatome į GMD atvyksiančius 36 muzikantus iš Armėnijos, Gruzijos, Ukrainos (Krymo), Italijos ir Estijos. Europos sąjungos programos „Erasmus+“ finansuota muzikantų invazija, pavadinimu „We're the Citizens of MUSIC“, savaitę laiko dirbs kartu muzikinėse kūrybinėse dirbtuvėse, o per GMD pasirodys „Vasaros terasoje“ (Mokytojų namų kiemelyje). Vėliau jie patrauks muzikuoti, improvizuoti su gatvės muzikos dienos dalyviais į Vilniaus gatves, ir galiausiai vėl susitiks vakarinėje „Lofto“ programoje.
„Bus faina!“, – sako Judita Strumilaitė, GMD koordinatorė.

Taigi, gerai paklaidžiojus Vilniaus gatvėse bus galima aptikti:

Gruzinų blues-roko grupę „Shelby“, kurios idėja gimė požeminiame pravažiavime. Grupė yra grojusi daugiau nei 30 koncertų Tbisilyje ir Sutave. Per keturis mėnesius grupės dainų socialiniuose tinkluose perklausoma daugiau nei 13 tūkst. kartų. „Shelby“ yra parašę 20 orginalių dainų ir greitu metu planuoja išleisti albumą. Praėjusiais metais „Shelby“ dalyvavo GMD Tbisilyje. Šiais metais grupės narių Ioane, Tornike, Giorgi, David ir Ucha verta paieškoti Vilniaus skveruose.

Ukrainiečių duetą „Red Sneakers“, kurių narys Esken J. Zova sako, jog Lietuvos GMD bus pirmoji grupės kelionė kartu. Gatvės muzika nėra labai populiari Simferopolyje, iš kur grupė kilusi. Grupės repertuare pasauliniai hitai maišyti su populiaria ukrainietiška muzika, funk'o, džiazo, roko, popso, bossa-nova ir „region“ stiliais.
Esken J. Zova sako, kad dalyvavimas GMD Lietuvoje yra gera galimybė praplėsti savąjį muzikos pasaulį ir atnešti įkvėpimą Ukrainai.

GMD taip pat pasirodys irmuzikantus iš Armėnijo. Keli iš jų yra gerai žinomi Armėnijoje, kurioje pasirodydavo su skirtingomis grupėmis. Dėl gatvės muzikos dienos Vilniuje jie susibūrė ir be savo instrumentų ir lagaminų į Lietuvą gabena,kaip patys sakė, savo geriausią nuotaiką ir dalelę Armėnijos saulės šilumos.

Italo Marco, kurio, kaip etno muzikos mylėtojo, tikslas gatvės muzikos dienoje susipažinti su folkloro tradicinėmis dainomis iš kitų šalių, kurių nėra „Youtube“.
„Tikiuosi rasti kažką, kas perduodama iš kartos į kartą metų metais ir amžiais. Ieškosiu lobio, kuris yra visos žmonijos praeities paveldas“, – sakė Marco.

Be šių pasisakiusių dalyvių bus galima susipažinti ir su kitais „Erasmus+“ programos dalyviais – muzikantais, kuriuos atpažinti padės naujovė – GMD rėmėjo draudimas.lt dovana.
Gatvėje grojantiems muzikantams rėmėjas paruošė specialius stovus, ant kurių atlikėjai galės užrašyti savo grupės pavadinimą ar palinkėjimą klausytojams.
Gatvės muzikos dienos metu draudimas.lt visus klausytojus ir atlikėjus kvies „selfie‘intis“ (liet. daryti asmenukes), originaliausias nuotraukas ir video apdovanodami išskirtiniais prizais.

Gatvės muzikos diena taip pat tradiciškai vyks Ukrainoje ir Gruzijoje. Į Ukrainą muzikuoti iš Lietuvos vyksta grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, Jurgis Didžulis ir grupė „Skamp“.

Kaip ir kasmet Vilniaus GMD vainikuos būgnų šou „Drum2gether“, šią renginio dalį planuojama dedikuoti kompozitoriui, perkusininkui ir GMD draugui amžiną atilsį Tomui Dobrovolskiui.

Šiuo metu groti Vilniuje jau užsiregistravo 112 dalyvių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)