Zaraso ežero saloje su kaimynų iš Latvijos pagalba bus įrengti specialūs iš žemių supilti tramplinai. Dviratininkai iš Lenkijos, Latvijos ir Lietuvos pateiks kvapą gniaužiantį reginį atlikdami laisvojo stiliaus šou.

„Dviračių sportas prasidėjo nuo važinėjimo moto-kroso trasomis. Tačiau kai kuriems jaunuoliams pabodo varžytis su draugais dėl greičiausio laiko. Jie pajautė, kad su BMX dviračiu galima padaryti kur kas daugiau. Šių jaunuolių iniciatyva atsirado laisvojo stiliaus (ang. freestyle) dviračių sporto pakraipa, kuri leidžia pasireikšti kūrybiškumui ir užsispyrimui, mokantis atlikti įspūdingus triukus. Būtent tokį stilių, laisvę ir adrenalino pojūtį norime pademonstruoti „Galapagų“ festivalyje“, - pasakoja pats ekstremaliu sportu užsiimantis Aidas Kukenys, „BMX /MTB dviračių šou“ rengiantis „Monster Energy“ marketingo vadovas.

Pasak dviračių šou rengėjų, lietuviai jau ne vienerius metus eksperimentuoja su BMX dviračiais, tačiau šios šakos tobulėjimui Lietuvoje trūksta tam skirtų aikštelių. Todėl, aikštelės įrengimui ir šou organizavimui festivalyje „Galapagai“ į pagalbą yra kviečiami kolegos iš Latvijos, kurie yra sukaupę gerokai daugiau patirties. „Monster Energy“ pristatomame „BMX/MTB dviračių šou“ vienam nusileidimui bus sunaudojami 5 sunkvežimiai žemių. Ekstremalius pasirodymus atliks šį sportą Lietuvoje propaguojantys dviratininkai, bei svečiai iš kaimyninių šalių.

Video iš šou su kalnų dviračiais:

Pirmąjį rugpjūčio savaitgalį vyksiančiame festivalyje „Galapagai“ šiemet koncertuos energingieji britai „Hadouken!“, tekstų gilumu ir muzikos stiprumu pasižymintys „Clawfinger“, stilingieji „Instrumenti“, žaismingai maištaujantys „Lyapis Trubetskoy“, „G&G Sindikatas“, „Antis“, „Golden Parazyth“, „Bix“, iš Italijos atvykstantys „Arcadia“, „Yoko Mono“, Alekna, „The Sound Poets“, „Empti“ ir dešimtys kitų atlikėjų. Zaraso saloje rengiamoje muzikos ir pramogų fiestoje šiemet lauks išplėsta pramogų pramoga, kurioje veiklos galės rasti skirtingo amžiaus ir pomėgių festivalio lankytojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)