V.Baltakas, 1993 m. muzikinę veiklą susiejęs su Vokietija, o netrukus – ir su kitomis Vakarų Europos šalimis, Lietuvos publikai vis dar tebėra
terra incognita
, nors tiek Baltako kūrybą, tiek atlikėjišką veiklą Vakaruose lydi sėkmė - gausūs užsakymai ir prestižiniai apdovanojimai (Claudio Abbado kompozicijos premija). „Gaidoje“ jau nuskambėjo naujas V.Baltako kūrinys „Ouroboros“.

V.Baltako opera "Cantio” sukurta pagal amerikiečių rašytojos Sharon Lynn Joyce libretą. Operos idėja išsirutuliojo iš antikinių atsisveikinimo himnų, giedotų norint kuo ilgiau sulaikyti miestą paliekančius dievus. Operoje dainuojama graikų kalba, kas, anot kompozitoriaus, auditorijai leis atidžiau įsiklausyti į patį kalbos skambesį, kita vertus, privers klausytojus pasitelkti vaizduotę – taip jie tarsi taps spektaklio dalyviais.

Greta solistų (Rita Balta, Robert Morval ir Ignas Misiūra-Tumanovas) bei penkiolikos atlikėjų ansamblio bus naudojama ir gyva elektronika. Vaidins Eglė Mikulionytė, Vesta Grabštaitė, Egidijus Bakas ir kt., „Gaidos“ festivalio ansambliui diriguos V.Baltakas.

Prieš spektaklį 18 val. Rusų dramos teatre vyks susitikimas su spektaklio kūrėjais – V.Baltaku ir O.Koršunovu. Spektaklio pradžia – 19 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją