„Vis dar sunku patikėti, kad nepraėjus nei metams po mano pirmojo solinio albumo „Vėjai ir vanduo“, jau rugsėjį išleisime naują EP. Atrodė, jog turėjo būti kūrybinė pauzė, bet pasirodė atvirkščiai – norėjosi viską tęsti dvigubu greičiu. Ir net neabejoju, kad kai darai daug, visada norisi dar daugiau“, – apie naują kūrybinį etapą pasakojo G. Vagelis.

Naująjį singlą, kaip ir visą būsimą mini albumą, G. Vagelis kūrė kartu su puikiai pažįstama norvegų prodiuserių komanda – Bjornu Holmeslandu ir Snorre Bergerudu.

„Iš tikrųjų „Penkeri“ gimė mums filmuojant vaizdo klipą kitai dainai – „Vėl iš naujo“. Būtent filmavimo metu nuskambėjo pirmieji akordai ir tada tarsi pajuokavome, kad naujoji daina bus skirta mūsų filmavimo komandai. Iš tiesų gavosi ne visiškai taip, bet ši daina yra apie labai stiprią draugystę, tad iš dalies jie mane ir įkvėpė“, – sakė G. Vagelis.

Vaizdo klipe kartu su pačiu dainos autoriumi pasirodo ir menininkė Martina Kryževičiūtė. Kaip teigia G. Vagelis, ji buvo pasirinkta neatsitiktinai – norint sukurti kaip galima jaukesnę klipo atmosferą.

„Norėjosi šalia pažįstamo žmogaus, su kuriuo jausčiausi laisvai ir patogiai, su kuriuo galėtume atsipalaiduoti ir sukurti labai gerą bei jaukią emociją. Būtent toks artimas žmogus man ir yra Martina, tad labai džiaugiuosi, jog ji sutiko nusifilmuoti šiame klipe. Mums net nereikėjo vaidinti, viskas gavosi natūraliai“, – apie klipo užkulisius pasakojo G. Vagelis.

Įdomus faktas – vaizdo klipui filmuoti pasirinktas butas, kuriame buvo sukurti ir pirmieji garsaus HBO serialo „Černobylis“ kadrai. Daugiau apie tai G. Vagelis papasakojo laidoje „Delfi premjera“, jos įrašą galite pamatyti straipsnio viršuje.

Nors ir truputį pasikeitęs, naujojo G. Vagelio mini albumo skambesys seka populiariosios muzikos madas ir primena paskutiniuosius praeito amžiaus dešimtmečius.

„Daina „Penkeri“ iš dalies atspindi būsimą EP, jis tikrai gana skirsis nuo albumo „Vėjai ir vanduo“, bet tuo pačiu bus ir panašumų, nes stilistika vėlgi nukels į 1980-uosius bei 1990-uosius. Tačiau pačios albumo dainos tarpusavyje bus labai skirtingos: tiek ritmo, tiek melodijų, tiek instrumentuotės prasme. Taigi galite tikėtis kartu ir pažįstamo, ir visiškai naujo vėjo“, – žadėjo G. Vagelis.

Naujasis G. Vagelio mini albumas turėtų pasirodyti rugsėjo viduryje, o klausytojai jį galės išgirsti gyvai koncertuose rugsėjo ir spalio mėn. visoje Lietuvoje.

Naująjį singlą „Penkeri“ galite įvertinti čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)