Nuotaiką ir atmosferą prieš pagrindinį pasirodymą scenoje kaitino eksperimentinio roko atstovai iš JAV „Zack Mexico“. Ant scenos kuriamu šou atlikėjai gerokai skiriasi nuo to, ką atlieka „Future Islands“. Grupė scenoje kūrė savotišką instrumentinės improvizacijos pasirodymą, kuriam negailėjo nei instrumentų, nei jėgų.

Triukšmingas ir legendinio Franko Zappos ar „Sonic Youth“ disharmoniją primenantys amerikiečiai scenoje užtruko net 50 minučių. Didelio palaikymo grupė galbūt ir nesulaukė, tačiau pasirodymą galima laikyti vertu pakartojimo mažesnėje erdvėje, bet didesniame amplua.

Šiandien viena aktualiausių šiuolaikinės muzikos fenomenų Lietuvoje lankėsi pirmą kartą. 2006 metais susikūrusi, tačiau staigų populiarėjimą išgyvenusi 2014 metais, grupė daugeliui muzikos gerbėjų asocijuojasi su legenda tapusiu pasirodymu Davido Lettermano laidoje.

Tai lėmė didžiulį susidomėjimą pasaulyje, ko tiesioginiu kaltininku galima laikyti grupė vokalisto Samuelio T. Herringo atliktus šokio žingsnelius, tapusius „Future Islands“ vizitine kortele. Atlikėjas viename interviu atskleidė, kad tokią neįprastą scenografiją sukurti padėjo nelaimingas atsitikimas pasibaigęs nesunkia kojos trauma.

Vilniuje gerbėjų netrūko, tačiau didžiuosiuose miestuose synthpop ir roko muzikų stilius miksuojantys „Future Islands“ gali pasigirti gerokai didesniais bilietų pardavimais. Galima konstatuoti ir tai, kad grupės gerbėjų ratas Lietuvoje gerokai didesnis už ne pačius geriausius laikus išgyvenantį ir prieš parą čia pat koncertavusį praėjusio dešimtmečio reperį Nelly.

Į sceną be pompastiškų įžangų atlikėjai žengė šiek tiek po 21 valandos. Betarpiškas ir šiandien retokai pasitaikantis atlikėjo pasisveikinimas su publika liudijo, kad „Future Islands“ šį koncertą nusiteikę atlikti ne iš reikalo ir koncertai nėra tik rutininis bei pabodęs darbas. Atvirkščiai, atlikėjai mėgavosi kiekviena minute scenoje.

Su kiekvienu kūriniu grupės energija tik augo. Turtingu ir unikaliu judesių arsenalu garsėjantis grupės lyderis charizmos negailėjo. Juolab, tai pirmasis gastrolių koncertas Europoje ir energijos rezervai dar neišsekę. Tuo įsitikinti galėjo susirinkusieji.

Programos pagrindą sudarė 3 grupės albumai: „In Evening Air“ , naujausias „The Far Field“ ir mėgstamiausias „Singles“. Faktas, jog žmonės geriau pažįsta būtent pastarųjų dviejų albumų kūrinius.

Viso pasirodymo metu grupė palaikė ryšį su minia. Priekinėse eilėse beveik nebuvo tokių, kurie nesulauktų tiesioginio grupės lyderio dėmesio. Ne veltui „Future Islands“ kritikų laikoma stipria koncertine grupe.

Nostalgiški synthpop stiliaus garsai buvo pildomi ir aštriu, metalo muzikai būdingu riaumojančiu vokalu. Renginio kulminacija tapo jau minėtoje Davido Lettermano šou nuskambėjusi „Seasons (Waiting For You)“, kurią dalis muzikos kritikų laiko didžiausiu 2014 metų hitu.

Charizmatiškas pasirodymas truko beveik 2 valandas. Tradiciškai po pagrindinės dalies grupė buvo iškviesta dar kartą ir užtvirtino tai, kas, turbūt, akivaizdu kiekvienam iš susirinkusiųjų – tai buvo vienas stipriausių ir aktualiausių koncertų šiemet. Pagyrimo vertas ir už scenos ribų dirbęs techninis personalas, sukūręs puikią garso kokybę.

Pabaigai galima tik pakartoti – smagu, kai koncertu mėgaujasi ne tik publika. Pozityvi energija buvo abipusė: tiek į sceną, tiek nuo jos.

Grupės pasirodymas Davido Lettermano šou:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)