„Mūsų publika turi išlavintą skonį ir nujaučia, jog „Postcosmose“ nebūna pigaus ir nuvalkioto skambesio. Nors ir turėdami ribotą biudžetą, kasmet stengiamės pateikti tik aukšto lygio atlikėjus, kurie, galbūt ne visuomet yra labai garsūs, tačiau visad aktualūs ir įdomūs“, - spaudos pranešime sako rengėjai.

Anot jų, iš koncertų ciklo išsiplėtęs iki vienos nakties festivalio, šįmet „Postcosmosas“ stiebsis iki dviejų parų renginio po pirmosiomis vasaros žvaigždėmis. „Plėsis programos temų vertikalės, platės muzikinė geografija, visgi ir toliau išliksime jaukiu nedideliu kultūriniu įvykiu, apimsiančiu kokybišką ne masinio vartojimo muziką, mokslinį pažinimą ir poetines gaidas“, - teigia rengėjai.

Jau beveik metus savo kūrybą kita srove nukreipę „Golden Parazyth“ vis dar geba stebinti, burti pilnas sales bei vienyti ir rokerius, ir reiverius. Festivalio organizatorių teigimu, šeštadienio pasirodymas taps gera proga atrasti „Golden Parazyth“ iš naujo bei palyginti senuosius ir naujuosius grupės muzikos vingius. Jei anksčiau „Golden Parazyth“ buvo žinomas kaip duetas, tai naujausiuose koncertuose grupė pasitelkia bosistą ir būgnininką. Pakito ir grupės skambesys, šiuo metu jis laviruoja tarp švelnios elektronikos ir tamsesnių atspalvių indie muzikos.

Prie scenos senbuvių galima priskirti ir dar vieną elektroninės muzikos atstovą „Girių dvasios“. Tykus kuklus dvasių skleidėjas žemaitis Evaldas spėjo išleisti net 13 albumų. Firminis „Girių dvasių“ dub/techno su folkloro elementais spėjo užkariauti tūkstančių gerbėjų simpatijas ne vien Lietuvoje. Savąją valandą festivalyje turės pogrindyje gerai žinomi veikėjai „Vilkduja“, taip pat galintys pasigirti turtinga diskografija. Ir senus ištikimus, ir naujus klausytojus jau kultine vadinama grupė geba panardinti į muzikinį transą ir kuria kone ritualinę atmosferą.

Atskiras dėmesys „Postcosmose“ bus skirtas muzikos žinovams ir gurmanams, įsikursiantiems Sodo scenoje. Prie pulto kompozicinius potyrius žarstys muzikinio gyvenimo legenda vadinamas Dovydas Bluvšteinas. Renginių organizatorius, radijo laidų vedėjas, muzikos selektorius - ilgametis ir gilus Dovydo domėjimasis muzika neišblėsęs ir šiandien, tad jo grojaraštyje nuolat atsiranda naujų kosminių dalykų. Sodo scenoje D.Bluvšteinas patieks rinktinių garsinių dovanų iš pasaulio muzikos skyriaus lobyno. Jam kompaniją palaikys „Solo ansamblio“ narys Jonas Šarkus, pasivadinęs Šarqs bei Interiors, po kuriuo slepiasi sostinės undergraundo mekos „Kablys“ siela Gytis.

Tamsesnių ir kreivesnių garsų mėgėjai „Postcosmose“ sulauks ypatingos dovanos - jungtinio dviejų projektų „Autism“ ir „OORCHACH“ pasirodymo. Pirmųjų skleidžiamos post metalo gairės susilies su antrųjų ambient stiliaus ieškojimais, o koks gausis galutinis rezultatas, dar nežino nei patys muzikantai. Anot jų, muzikinis kosmosas bus kuriamas čia ir dabar, o į jo orbitą pateks visi.

Festivalyje savitu skambesiu išsiskirs atmosferinės elektronikos kūrėja „Tamsaulė“, kurios etno pakraipos kūryba pelno vis daugiau dėmesio vietos radijo stotyse bei užsienyje. Dar vienas sparčiai populiarėjantis atlikėjas – Saulius Spindi – taip pat nevengia flirto su folkloru, o jo ryškus įsimenantis vokalas bei nostalgiški elektroniniai ritmai daro įspūdį ne vien hipsteriams.

Šviežiu muzikiniu siurprizu „Postcosmoso“ lankytojams turėtų būti kompanija „Samosad Bend“, kurią sudaro patyrę muzikantai iš Vilniaus, Sankt Peterburgo ir Karelijos, laviruojantys daugelio stilių rėmuose – nuo dub iki bliuzo - ir juos peržengiantys. Festivalyje taip pat pasirodys tokie atlikėjai kaip „dbyd“, „Vandenynas“, „Ringhold“, „guyfromthebible“, „Žuvinininkas“ „ref/iner“ ir kiti.

Iš viso mini festivalyje Postcosmos, birželio 1-3 dienomis sodyboje šalia Molėtų observatorijos, nusimato per 18 įvairaus post žanrų atlikėjų.

Festivalyje bus ne tik muzikos - neatsiejama „Postcosmoso“ dalis yra dangaus tyrinėjimo ekskursijos į greta esantį Etnokosmologijos muziejų, poetiniai pasirodymai, mokslines žinias gilinančios paskaitos, žibės meninės šviesos instaliacijos, vyks žvaigždžių fotografavimo seminaras bei kitos kūrybinės atrakcijos išskirtinio grožio Labanoro gamtos glėbyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)