Iki sekmadienio vyksiančiame Positivus festivalyje koncertuos tokios pasaulinio lygio žvaigždės, kaip praeitais metais pasirodymą festivalyje atšaukusi Ellie Goulding, legendinė grupė „Pixies“, „The Lumineers“, „Alt-J“ ir, žinoma, ketvirtadienį Vilniuje pasirodymą surengę „Cigarettes After Sex“.

Tiesa, festivalyje yra ką veikti ir be muzikos – pagrindinis festivalio takelis primena Palangos Basanavičiaus gatvę. Ten praeivius vilioja įvairios pramogos bei kavinės, siūlančios įvairius patiekalus.

Nors festivalis ir vyksta Latvijos teritorijoje, nesunku pastebėti, kad į jį susirinko gausybė estų, bei, žinoma, lietuvių.

„Oras labai geras, viskas kol kas labai patinka. Festivalio teritorija gražiai papuošta, daug pramogų. Labiausiai laukiu „Cigarettes After Sex“ ir „Alt-J“ koncertų“, – kalbėjo festivalyje sutikta lietuvė Diana.

Lietuvių vaikinų kompanija, sutikta automobilių stovėjimo aikštelėje taip pat buvo puikiai nusiteikę. „Ką tik buvom maudytis jūroje, vanduo šaltas, bet oras geras, tai buvo nebaisu“, – pasakojo.

Vienas jų, Domas, paminėjo, kad į „Positivus“ atvyksta jau ne pirmus metus, o į Lietuvoje rengiamus muzikos festivalius kojos nekelia jau dvejus metus.

„Atsibodo tas pats per tą patį. Į festivalius pradėjau važinėti prieš gerus penkis metus, dabar lankausi tik užsienio festivaliuose. Gera atmosfera, patinka, kad aplink daug skirtingų žmonių, galima pabendrauti su latviais. Geri žmonės“, – juokėsi vaikinas.

Tiesa, kompanijai kilo klausimų dėl automobilių stovėjimo aikštelės. „Kažkaip nepatikimai atrodo, jei lis – klimpsim“, – sutartinai sakė lietuviai.

DELFI primena, kad Lietuvoje vykusius festivalius pastaraisiais metais lydėjo nesėkmės: praėjusiais metais dėl gausaus lietaus automobiliai klimpo „Granatose“.

Šiais metais „Positivus“ scenoje pasirodys ir Lietuvos vėliavnešys „Daddy Was A Milkman“, kuris šeštadienį koncertuos vienoje pagrindinių festivalio scenų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)