Kultinis britų elektroninės muzikos kolektyvas „Fenech-Soler“

Organizatoriai muzikos mylėtojams parengė ne vieną staigmeną. Ypatinga naujiena taps kultinės britų grupės „Fenech-Soler“ pasirodymas. Šokių muziką rokeriams kuriantis kvartetas karjerą pradėjo 2006 m., ir populiarumą daugelyje Europos šalių ir Jungtinėse Amerikos Valstijose išsikovojo jau su pirmuoju įrašu.

Debiutinį „Fenech-Soler“ singlą „The Cult Of Romance“ išleido legendinis prancūzų DJ‘us Alanas Braxe, pasaulyje išgarsėjęs su didžiulę sėkmę pelniusiu „Stardust“ hitu „Music Sounds Better With You“. Neliko nepastebėti ir vėliau išleisti „Fenech-Soler“ singlai „Stop And Stare“, „Lies“, „Demons“ ir „All I Know“, didžiuliais hitais tapę ne tik šokių klubuose, bet ir už jų sienų.

Liaupsių grupei, kurią sudaro broliai Rossas ir Benas Duffy, Danielis Soleras ir Andrew Lindsay, negailėjo didžiausi ir įtakingiausi muzikos leidiniai „NME“, „MixMag“, „Q“, „The Guardian“ ir kiti. Kritikai debiutinį albumą „Fenech-Soler“ įvertino net 4 žvaigždėmis iš 5 galimų, o grupę lygino su „Daft Punk“ ir „Groove Armada“. Beje, su pastaraja grupe „Fenech-Soler“ sieja ypatingas ryšys. „Groove Armada“ buvo pirmas kolektyvas su kuriuo „Fenech-Soler“ surengė koncertines gastroles. Be to, „Fenech-Soler“ vokalistas Benas Duffy padėjo sukurti ir įrašyti „Groove Armada“ albumo „Black Light“ hitu tapusį singlą „Paper Romance“.

„Fenech-Soler“ užsirekomendavo kaip vieni geriausių jaunos kartos prodiuserių, kurių paslaugomis naudojasi populiariausios šių dienų muzikos žvaigždės – „Marina & The Diamonds“, „Everything Everything“, „Example“ ir daugelis kitų. Puikų šou scenoje kurianti grupė yra vienas daugiausiai koncertuojančių elektroninės muzikos kolektyvų pasaulyje. Be bendrų gastrolių su Marku Ronsonu, „White Lies“ ir Kelis, „Fenech-Soler“ iš proto vedė publiką pačiuose didžiausiuose muzikos festivaliuose: „Glastonbury“, „Bestival“, „T In The Park“, „V“, Lovebox“ ir kituose. Šiuo metu grupė baigia įrašyti naują studijinį albumą ir neslepia džiaugsmo, kad šiemet „Fenech-Soler“ taps vienomis didžiausių žvaigždžių pirmajame tarptautiniame muzikos ferstivalyje „Granatos Live“.

„Stop And Stare“

Didžiausa Danijos viltis „The Asteroids Galaxy Tour“

Didžiausia Danijos scenos viltimi vadinamą grupę „The Asteroids Galaxy Tour“ sudaro multiinstrumentalistas Larsas Iversenas ir vokalistė Mette Lindberg. 2007 m. karjerą pradėhę „asteirodai“ už sėkmę yra nemažai skolingi velionei Amy Winehouse. Būtent ši skandalais ir neįtikėtinu talentu garsėjusi britų dainininkė atrado „asteroidus“. Teigiama, kad Amy asmeniškai pakvietė „The Asteroids Galaxy Tour“ pradėti jos koncertą gimtajame grupės mieste Kopenhagoje. Netrukus po to „asteroidus“ pastebėjo didžiausia pasaulyje muzikos įrašų kompanija „Universal Music“, 2008 m. išleidusi pirmąjį jaunuolių singlą „The Sun Ain‘t Shining No More“. Pradėjus įrašinėti debiutinį albumą, „The Asteroids Galaxy Tour“ sudėtis pakito – į grupę įsiliejo šešių pučiamųjų instrumentų orkestras. Naujo sąstato dėka grupei pavyko naujam gyvenimui prikelti 7-ajame dešimtmetyje muzikoje vyravusias madas, kurios sėkmingai sukasi XXI amžiaus rimtu.

„The Asteroids Galaxy Tour“ muzika skamba ne tik per radiją, bet ir reklamose bei TV serialuose. Grupės daina „Around The Bend“ reklamavo „Apple“ grotuvą „iPod Touch“, o hitas „The Golden Age“ reklamavo didžiausią Australijos parduotuvių tinklą „Myer“, beprotiškai populiarų TV serialą „Mad Men“ ir skambėjo bene didžiausioje kada nors surengtoje alaus gamintojų „Heineken“ kampanijoje „The Entrance“. Su grupe ir šešių pučiamųjų instrumentų orkestru koncertuojantys „The Asteroids Galaxy Tour“ dažnai kviečiami surengti bendras gastroles su didžiausiomis muzikos žvaigždėmis. 2009 m. danai didžiąją metų dalį praleido Jungtinėse Amerikos Valstijose, kur koncertavo su Katy Perry. Šių metų paskutinę sausio dieną buvo išleistas antrasis studijinis albumas „Out Of Frequency“, iš kurio dideliais hitais tapo singlai „Major“ ir „Heart Attack“.

„The Golden Age“

Geriausias modernios gotikos ir XXI a. bliuzo atstovas Jamie N Commonsas

Jauną, tačiau ypatingai greitai populiarėjantį britų dainų autorių ir atlikėją Jamie N Commonsą muzikos kritikai nebijo lyginti su legendiniais Tomu Waitsu ir Nicku Cave‘u. Vos 22 metų amžiaus sulaukusiam jaunuoliui klijuojama bene geriausio modernios gotikos ir XXI amžiaus bliuzo atlikėjo vardas. Gimęs Bristolyje (Anglija), Jamie dsar vaikystėje su šeima persikėlė gyventi į Čikagą, Jungtinių Amerikos Valstijų miestą, kuriame kadaise ir gimė bliuzas. Išmokęs groti gitara sulaukęs 16-kos metų, Jamie N Commonsas ryžosi grįžti į Didžiąją Britaniją. Jaunuolis studijavo muziką garsiajame Goldsmithso universitete, kuriame jo kurso draugu buvo kita kylanti britų muzikos žvaigždė Jamesas Blake‘as. Netrukus jaunuolį pastebėjo kritikai ir pats Elvis Costello pareiškė esąs didžiulis Jamie N Commonso talento gerbėjas. Jaunasis talentas pateko į kasmet „BBC“ skelbiamą geriausių jaunų atlikėjų sąrašą. Jamie N Commonso nepamiršo ir kitoje pusėje Atlanto. Atlikėjo daina „Lead Me Home“ nuskambėjo labai populiaraus TV serialo „The Walking Dead“ epizode. Be to, vienas populiariausių reperių pasaulyje Eminemas patvirtino, kad ilgai lauktas jo naujas singlas bus įrašytas būtent su daugeliui vis dar mažai žinomu Jamie N Commonsu. Reperis patvirtino, kad vasarą pasirodysiančiame hite jis dainuos kartu su Jamie.

„The Devil In Me“

Pasaulinę šlovę pelnęs gatvės artistas iš Australijos Dub FX

„Dub FX“ (tikrasis vardas Benjaminas Stanfordas) yra vienas populiariausias gatvės artistas ir atlikėjas pasaulyje. Iš Australijos kilęs jaunuolis pradžioje dainavo ir grojo mušamaisiais grupėje „Twitch“, tačiau vėliau pradėjo sėkmingą solo karjerą ir persikėlė gyventi į Europą. „Dub FX“ savo „gyvų“ pasirodymų metu atlieka hip-hop, drum‘n‘bass ir reggae stiliaus muziką, kuri nepalieka abejingų.

„Dub FX“ – „Fly With Me“

Lietuvos scenos grandai ir jaunieji talentai

Viena pagrindinių organizatorių idėjų – „sprogdinti“ naują muziką, todėl festivalis ypatingą dėmesį skirs ne tik jau žinomiems atlikėjams, bet muzikos karjerą pradedantiems perspektyviems muzikantams.
Lietuvos muzikos sceną festivalyje „Granatos Live“ atstovaus geriausia hip-hop grupė „G&G Sindikatas“. Festivalyje taip pat gros publikos numylėtiniai grupė „The Perfect Pill“; tarptautinį pripažinimą pelnęs kolektyvas „Keymono“; ypatingai ryškiai debiutavusi scenos naujokė Gjan; daug vilčių teikiantis talentingasis Markas Palubenka; sielą kūnu verčiantis Beissoul; šokių muzikos klubus su hitu „One Dream“ pavergęs elektroninės muzikos kolektyvas „Electronic I“; naujausia indie muzikos viltimi vadinama grupė „The Colours Of Bubbles“ iš Šiaulių; post-punk stiliaus atstovai „Deeper Upper“ iš Vilniaus; debiutuojantis naujas, jaunas ir perspektyvus merginų duetas „Shamanna Bug“; jaunieji freestyl rap karaliai „Jama & W“; dėl jazz, disco ir elektroninės muzikos pamišęs trio „Proper Heat“; neseniai vykusiuose „T.Ė.T.Ė.“ apdovanojimuose „Metų Funk“ apdovanojimą pelniusi funk muzikos grupė „Fun Clock“ ir prieš metus debiutavusi pop-rock grupė „The Local Legends“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)