Festivalyje nepasirodė amerikietis „DâM-FunK“, italas „Clap!Clap!“, britų atlikėjai „Kode9“ ir „Perera Elsewhere“ bei keli kiti.

„Nebuvo sumokėta atlikėjams, viešbučiams, taksi. Boikotuokite šį festivalį“, – savo „Facebook“ profilyje ragino vienas iš festivalio atlikėjų britas „The Bug“. Jo patartas festivalyje nepasirodė ir vienu svarbiausių šių metų „Satta“ vardų turėjęs būti „Kode9“.
Festivalis "Satta 2014" (J. Urbonavičiūtės nuotr.)

Festivalyje buvo ir kitų nesklandumų – lankytojų teigimu, pirmąją dieną nebuvo tiekiamas maistas, dėl smarkaus lietaus keletą kartų dingo elektra.

„Turime pripažinti, kad šiemet mums įgyvendinti Plano A nepavyko. Negalime išpildyti visų susitarimų ir idėjų, todėl pereiname prie Plano B, kurio pagrindinis tikslas - kiek įmanoma sumažinti nuostolius, mobilizuotis ir išlaikyti nuotaiką iki pat pabaigos. <...> Mes viską suprantam, mums irgi skauda, nors tai ir ne pasiteisinimas. Bandom varyt iki galo ir tikimės bent dalinio supratimo bei palaikymo“, – šeštadienio vakarą pranešimą „Facebook“ paskelbė „Satta“ organizatoriai.
Festivalis "Satta 2014" (J. Urbonavičiūtės nuotr.)

Šeštadienio naktį festivalį išgelbėjo Liverpulio dueto „Forest Swords“ ir Lisabonoje šiuo metu gyvenančių „Dirty Beaches“ pasirodymai. Abu duetai yra tarp aktualiausių naujos kartos nepriklausomos elektroninės muzikos vardų, puikiai įvertinti muzikos kritikų ir grojantys svarbiausiuose Europos muzikos festivaliuose. Jų pasirodymai praėjo be nesklandumų ir sulaukė didelio žiūrovų palaikymo.

„Nuostabi publika. Bet kas žino, kas bus su apmokėjimu“, – po pasirodymo „Twitter“ paskyroje rašė „Forest Swords“.

2007 m. Smiltynės Jachtklube prasidėjęs „Satta“ festivalis išaugo į vieną svarbiausių elektroninės muzikos įvykių Baltijos šalyse. Nuolat keitęs lokaciją, šiemet festivalis pirmą kartą buvo perkeltas iš Lietuvos į Latviją, į netoli pasienio esantį Papės kurortą.

Festivalis lig šiol turėjo gerą reputaciją, jame yra pasirodę tarptautiniai elektroninės muzikos atlikėjai „Jets“, „Mouse on Mars“, „Shackleton“ ir daug kitų. Jis taip pat yra svarbi platforma jauniems Baltijos šalių elektroninės muzikos atlikėjams pristatyti savo kūrybą.

Ketvirtadienį prasidėjęs festivalis baigsis šiandien, sekmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)