Penktadienio popietę Dangaus šviesulių stebykloje, šalia Molėtų observatorijos ir Etnokosmologijos muziejaus užsikurs Ore.lt scena. Joje šeimininkaus tokie elektroninės muzikos atstovai, kaip Patris, Monikaze, Direktorius, Paul Sadness, Carol, Polyester, rašoma pranešime spaudai.

„Penktadienio naktis bus kupina svajingų, kabinančių ir šviežių garsų, kuriuos lydės šviesos instaliacijos, ežero bangavimas ir šiltas žvaigždžių spindesys. Tai bus puiki įžanga į antros dienos koncertų siautulį. Šiuo metu kaip tik rikiuojame didžiosios scenos atlikėjų gretas ir apie jas paskelbsime netrukus“, – sako „Postcosmoso“ rengėjai.

Jų teigimu, birželio 7-8 d. vyksiantis festivalis bus jau dešimtasis renginys po „Postcosmoso“ vėliava ir ketvirtasis po atviru dangumi. „Turime gan solidų bagažą, bet kartelė kyla vis aukštyn, tad iš visų jėgų stengiamės savo publikai pateikti tik tai, kas yra aktualu, šviežia, netikėta, įdomu. Ir nebūtinai tai stambus kalibras, tačiau visuomet – ryškiai žibantis“, – žada festivalio organizatoriai.

Viena tokių atlikėjų – profesionali jaunosios kartos kompozitorė Monika Zenkevičiūtė, žinoma kaip Monikaze. Ji kuria eksperimentinę elektroniką su išraiškingomis boso linijomis, kuriose ataidi džiazo, ambiento, IDM ir kiti stiliai. Mergina taip pat skiria dėmesį instrumentinei ir vokalinei kūrybai, kuria muziką teatrui, aktyviai dalyvauja festivaliuose ir konkursuose.

Patrio Židelevičiaus muzikoje dera klasikinio instrumento – violončelės – melodijos, skaitmeniniai garsynai ir analoginių sintezatorių išgaunami pasažai. Jo sceniniai pasirodymai kartais primena žmogaus – mini-orkestro – solo, kuriuose improvizuotos muzikinės gijos susiveja į nuoseklias bei plaukiančias kompozicijas. Joms būdingos tiek subtilios, lyriškos nuotaikos, tiek ir išradingai formuojami abstraktūs garsų sluoksniai, paverčiantys klausymąsi melomano nuotykiu.

Užsimaniusiems judresnės diskotekos, tiks Polysester pasirodymas. Po šiuo vardu slepiasi elektroninėje scenoje gerai žinomas asmuo Vaidotas Ambrozaitis, kurioje vizitinė kortelė – subtiliai tamsūs rimtai, gruboki sintezatorių garsai, post-punk ir minimal-wave nuotaikos. Dar vienas iš matymo pažįstamas veikėjas Direktorius paprastai siejamas su ska/dub kryptimi, tačiau buvęs kolektyvo dr.Green vokalistas jau kurį laiką nebesutelpa į tokius rėmus ir puikiai geba įgarsinti skirtingo kolorito erdves – nuo ekstremalios muzikos festivalio iki dūzgės šokių klube.

Aitrokas pogrindinės scenos kvapas dvelkia iš didžėjaus Carol pasirodymų. Ne vieną dešimtmetį kuriančio Carol sąskambiai suveržti tvirtais, energijos kupinais body music/techno pop gnybtais, kaskart be gailesčio drebinančiais rūsių ir festivalių šokių aikšteles. Linkstantiems link melancholijos ir svajų subalansuotas Paul Sadness grojimas – anaiptol ne liūdnas, greičiau eksperimentiškai apmąstantis beprotiškos skubos gyvenimą.

Iš viso per dvi dienas „Postcosmos“ klausytojai išgirs beveik dvi dešimtis įvairaus post muzikos žanrų atlikėjų iš Lietuvos ir užsienio. Tradiciškai „Postcosmose“ vyks dangaus tyrinėjimo ekskursijos į greta esantį Etnokosmologijos muziejų, poetiniai pasirodymai, mokslines žinias gilinančios paskaitos, meninės šviesos instaliacijos bei kitos kūrybinės atrakcijos išskirtinio grožio Labanoro gamtoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją