Kaip 2013-aisiais gimė „Ant bangos“ idėja?

Kaip gyvenime, taip ir mūsų klube, įdomiems dalykams pradžią dažnai duoda įvairių ir gan skirtingų aplinkybių bei idėjų konsteliacija. Visų pirma, kaip ir daugelis Vilniuje ar kituose Lietuvos didmiesčiuose įsikūrusių klubų, esami priversti daryti trumpesnę ar ilgesnę pertrauką vasarą, kai daugelis mūsų lankytojų iškeičia laiką uždarose patalpose ir miesto kaitroje į veiklas gryname ore prie upių, ežerų ar jūros. Tai sukūrė impulsą klubo renginiui už jo sienų – pakviesti savo publiką į išvyką prie jūros.

Visų antra, jau kurį laiką savo galvoje nešiojausi jaukaus mini festivalio idėją. Niekada nebuvau labai didelių ir triukšmingų renginių fanas, pirmas mano lankytas ir neišdildomą įspūdį palikęs tarptautinis festivalis buvo „The Big Chill“ Anglijoje, o labiausiai savo formatu širdyje strigęs „The Garden Festival” Kroatijoje. Abu jie, nors jau ir nebeegzistuojantys, gan skirtingo mastelio bei klimato juostų, puikiai derino muziką ir neįpareigojančią atostogų nuotaiką. Norėjosi vieną dieną padaryti kažką panašaus sau ir savo draugams. Taip ir sukrito viskas į savo vietas 2013-ų vasarą Nidoje, tarp dvejų klubinių sezonų.

Koks buvo tas pirmas kartas ir kaip renginys per šiuos metus užaugo?

Geriausiai prisimenu pirmą naktį, kuri įvyko per audrą, stipriai banguojant jūrai ir žaibuojant, smarkiai linguojant tokiam lankytojui skaičiui nepasiruošusioms kupolo grindims, bet tuo pačiu su nuojauta, kad pradėjome kažką ypatingo.

Kiek laiko įprastai trunka pasiruošimo renginiui darbai?

Padarę vieną, pradedame galvoti apie kitą. Intesyvesni darbai vyksta kokį pusmetį iki renginio, bet mūsų galvose ir širdyse renginys būna visus metus, “Banga” neabejotinai yra vienas ryškiausių klubo renginių.

Festivalis "Ant Bangos" / FOTO: Andrius Budrikas

Kiek „Ant bangos“ sėkmei svarbi pati vieta? Ką festivaliui duoda Nida?

Festivalio vieta, be abejo, yra labai svarbus aspektas. Nida duoda tikrai magišką aurą, nors gauname ją kartu supakuotą su sudėtinga logistika ir didelėmis kainomis.

Ne pirmus metus „Ant bangos“ vizualinėje komunikacijoje dominuoja briedis. Kodėl pasirinktas toks simbolis?

Ha, tai ne briedis, o briedė! Prieš kelias vasaras festivalio metu į jūrą šalimais atsivėsinti atbėgo briedė, ramiai sau braidė, noriai pozavo nuotraukoms, žvilgsniu komunikavo su lankytojais. Kitais metais net diskusijų nekilo, kad ji turi atbėgti ir į renginio maketus, tad vizualinį simbolį mums atsiuntė patys Kuršių nerijos nacionalinio parko gyventojai.

Kas yra „Ant bangos” lankytojas? Ar įmanoma nupiešti kažkokį jo portretą?

Tai kopas, pušynus ir jūrą mėgstantis ne per jaunas elektroninės muzikos fanas, nuolatinis „Opium” bendruomenės narys arba apie klubą bei renginį puikius atsiliepimus girdėjęs “naujokas”, muzikiniam nuotykiui pasiruošęs atostogautojas.

Teko girdėti, kad nemažai užsienyje gyvenančių lietuvių savo atostogas planuoja atsižvelgdami į festivalio datas. Tiesa?

Tiesa. Jau kurį laiką ir pats esu užsienyje gyvenantis lietuvis ir savo vasaros atostogas planuoju pagal šio renginio datas. Žinau ne vieną tokį žmogų ar visą kompaniją. Muzika, draugai ir vienas gražiausių Lietuvos kampelių dera puikiai.

Klubas „Opium” gali pasigirti tarptautine reputacija. Kokią vietą “Ant bangos” užima Europos klubinių festivalių žemėlapyje?

„Ant bangos“ vis dar mėgaujasi „best kept secret“ statusu tarptautiniame festivalių žemėlapyje. Iki šiol renginio aktyviai nereklamavome už Lietuvos ribų, tiesą sakant, ir tėvynėje jis labiausiai žinomas „iš lūpų į lupas“. Darome tai sąmoningai. „Tiems, kas žino“ aspektas visada prideda šarmo bei išskirtinumo, natūraliai atsijoja publiką, sutirština atmosferą.

Kuo „Ant bangos 2018“ skirsis nuo praėjusių metų?

Pagrindinis skirtumas ir naujovė - smarkiai išaugusi programinė dalis. Šiemet pirmą kartą darysime dvi scenas, atitinkamai pakvietėme daugiau atlikėjų iš užsienio bei Lietuvos, tikimės ir dvigubai didesnio šokėjų entuziazmo.

Šiais metais „Ant bangos” čiuoš rekordiškai daug didžėjų iš užsienio – net aštuoni. Kokiais kriterijais jie atrenkami?

Kriterijai visada panašūs – tai atlikėjai, kuriuos mylime, kuriuos pažįstame, su kuriais gerai leisime laiką šokdami, valgydami rūkytą žuvį, gulėdami pliaže ar eidami apžiūrėti Mirusias kopas.

Kurio svečio setą pats labiausiai nori išgirsti?

Norėčiau ir pasistengsiu išgirsti visų setus. Tai vienas iš festivalinio tipo renginių privalumų, kad per trumpą laiką gali pamatyti ir išgirsti daug mėgiamų atlikėjų. Joakim, Solar, „Simple Symmetry”, „Beesmunt Soundsystem”, „Sado Opera”, „MR TC”, Johnny Hiller, Que Sakamoto – kuriuos būtų galima praleisti?

Kaip manai, kuo skiriasi didžėjaus pasirodymas tamsiame klube po stogu ir tokiame festivalyje ant jūros kranto?

Skiriasi savo nuotaika. Vienareikšmiškai. Ant kranto neįmanoma groti taip pat kaip klube. Jūros vėjas atpučia visai kitas muzikines bangas.

Kiek trunka klubo komandos atostogos po „Ant bangos”?

Tarp „Bangos” ir naujo klubinio sezono starto visada tik dviejų-trijų savaičių atstumas. Tai ilsėtis nėra kada. Bet ant Nidoje sukauptų vitamino D resursų ir gerų emocijų bangos visada sklandžiai įsivažiuojam į naują sezoną.

Renginys vyks rugpjūčio 9-12 dienomis, šiauriniame Nidos paplūdimyje esančiame bare „Kupolas“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją