„Ewert and The Two Dragons“ - neabejotinai svarbiausias pastarųjų keleto metų Baltijos muzikos scenos proveržis.

Melodingas prieš šešerius metus debiutavusios grupės indie rokas, įamžintas trijuose sėkminguose albumuose, pelnė simpatijas už gimtosios Estijos ribų. Grupė koncertavo visoje Europoje ir JAV, pasirodė svarbiuose tarptautiniuose muzikos festivaliuose „Eurosonic“ (Olandija), „Popkomm“ (Vokietija), „Lost In Music“ (Suomija), „Waves Vienna“ (Austrija) ir daugybėje kitų.

2011-aisiais “Ewert and The Two Dragons” pelnė pagrindinį festivalio „Tallinn Music Week“ apdovanojimą, o 2013-aisiais Olandijoje grupei įteiktas „European Border Breakers Award“ apdovanojimas, skiriamas perspektyviausiems Europos atlikėjams. Estai tapo pirmąja šį apdovanojimą pelniusia Baltijos šalių grupe.

Mūsų šalyje puikiai žinomų hitų „Good Man Down“ ir „(In The End) It's Only Love“ atlikėjai šįmet žengė naują įspūdingą karjeros žingsnį. Naujausią grupės albumą „Circles“ išleido tarptautinis įrašų verslo gigantas „Warner Music Group“, padėjęs žiniai apie talentingus muzikantus nuo Baltijos krantų pasklisti visame pasaulyje.

Dainos „Pictures“ vaizdo klipas:

Itin produktyvūs metai buvo pažymėti gausybe sėkmės epizodų. Bilietai į net penkis iš eilės grupės koncertus Talino klube „Von Krahl“ buvo išpirkti mažiau nei per dieną. Kokią šiltą ir muzikalią atmosferą įvairaus dydžio erdvėse sugeba sukurti šie estai, jau žino ir Lietuvos melomanai. Grupė ne sykį grojo Lietuvos klubuose ir festivaliuose, o pernai surengė puikų koncertą Vilniaus Katedros aikštėje.

Dabar grupė pasirengusi naujam iššūkiui – pirmą sykį jos solinis koncertas rengiamas didelėje arenoje.

„Mėgstame judėti į priekį. Taip, kaip mūsų albumo „Good Man Down“ premjera kino teatre, kaip dideli koncertai Talino „Nordea“ koncertų salėje ar pasirodymas pagrindinėje Latvijos festivalio „Positivus“ scenoje, šis koncertas „Saku“ arenoje irgi bus iššūkis.

Norime ir toliau save stebinti, išbandyti naujus dalykus. Mūsų tikslas – sau ir publikai pasiūlyti geriausią muzikinę patirtį pasaulyje, ne daugiau ir ne mažiau“, - sako grupės lyderis Ewertas Sundja.

„Jei eini tuo pačiu keliu, negali tikėtis pokyčių. Tai nuves į komforto zoną, tai nepadės augti. Koncertas arenoje tikrai nėra mūsų komforto zona. Tikiu, kad esame pasiruošę šiam iššūkiui“, - priduria „Ewert and The Two Dragons“ gitaristas Erki Pärnoja.

Grupės koncertą rengia tarptautinio koncertų organizatoriaus „Live Nation“ atstovybė Baltijos šalyse, į šį regioną kviečianti ryškiausias užsienio žvaigždes. „Mūsų nuolat klausdavo, kada surengsime vietinės grupės koncertą arenoje. Dabar galime pasakyti, kad tas metas atėjo. „Ewert and The Two Dragons” yra nuostabi koncertinė grupė, įrodžiusi savo galimybes ir mažose salėse, ir didžiojoje „Positivus“ festivalio scenoje. Mums garbė, kad esame jos partneriai šiame dideliame koncerte“, - sako „Live Nation Baltics“ vadovė Eva Palm.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją