Šioje laidoje pasirodė ir scenos naujokai, ir jau visiems puikiai pažįstami atlikėjai. Žiūrovus bei komisiją sužavėti bandė Agnė Buškevičiūtė-Tumalavičienė, „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, Beatrich, Donata Virbilaitė, Gebrasy, I. T., „The PiXLS“, Mario Junes, Matt Len, Melona, Monika Linkytė, Moon Bee, Petunija, „The PiXLS“, Viktorija Faith, Voldemaras Petersonas.

Vakaro pabaigoje paaiškėjo, kurie 10 dalyvių pateks į pusfinalį. Komisija daugiausiai balų skyrė Beatrich, Monikai Linkytei bei Petunijai. Žiūrovai aktyviausiai balsavo už Beatrich, Agnę bei Moniką Linkytę. Susumavus balsus į pusfinalį pateko: Beatrich, Monika Linkytė, Mario Junes, Matt Len, Petunija, Agnė, Moon Bee, Gebrasy, Donata Virbilaitė bei „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.

Komisijos nariais šįkart pakviesti būti kompozitorius bei atlikėjas Stanislavas Stavickis-Stano, muzikos kūrėjos, dainininkės Ieva Narkutė ir Giedrė Kilčiauskienė, kompozitorius Vytautas Bikus bei LRT populiariosios muzikos redaktorius Ramūnas Zilnys.

Laidos filmavimo akimirkos – nuotraukų albume:

Savo nuomonę, kas turėtų patekti į kitą etapą, „Delfi“ skaitytojai galėjo išreikšti apklausoje:

Nacionalinę „Eurovizijos“ atranką „Pabandom iš naujo!“ šiais metais vesti patikėta atnaujintai vedėjų komandai – prie Giedraus Masalskio prisijungė Nombeko Augustė, o komisijos narius kalbina Richardas Jonaitis. Dėl galimybės užlipti ant didžiosios „Eurovizijos“ scenos varžosi 30 grupių ir atlikėjų, finalas nuskambės vasario 18 d.

Iš viso bus parodytos 5 „Pabandom iš naujo!” laidos: dvi atrankinės, du pusfinaliai ir finalas.

Nors 2022 m. didžiojoje „Eurovizijoje“ nugalėjo Ukrainos atstovai, dėl šalyje vykstančio karo gegužę per atrankas išrinktas Lietuvos atstovas vyks į Jungtinę Karalystę, Liverpulį.

Siekiant, jog komisijos vertinimai nedarytų įtakos žiūrovų balsavimui, žiūrovai komisijos balsus pamatys tik laidos pabaigoje. Komisijos stebės pasirodymus ir juos vertins atskiroje patalpoje, o apibendrintus pastebėjimus pateiks tik keliuose intarpuose per laidą.

Televizijos žiūrovų ir komisijos balsai bus skiriami lygiomis proporcijomis. Žiūrovų balsavimo rezultatai taip pat bus skelbiami tik laidos pabaigoje.

Ir šiais metais asociacija LATGA dainos nugalėtojos autoriui skirs 5000 eurų dydžio piniginį prizą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)