Buvo minčių nutraukti turą

„Pastaruoju metu nuolat esame kelyje ir tik neseniai trumpam grįžome į Ukrainą. Per kiekvieną savo pasirodymą keliame Ukrainos vėliavą. Mums labai daug reiškia tai, kad per kūrybą turime galimybę skleisti žinią ir neleisti užsimiršti – baisus karas tebevyksta“, – interviu Lietuvai kalbėjo „Go_A“ lyderė Kateryna Pavlenko.

„Go_A“ neseniai pasirodė legendiniame britų festivalyje „Glastonbury“, žymiajame „Metronome“ festivalyje Prahoje, didžiausiame slovakų festivalyje „Pohoda“ – ir tai tik keli masiniai renginiai, kuriuose šią vasarą koncertavo „Go_A“.

„Buvo akimirkų, kai mąstėme nutraukti turą, nes emocionaliai buvo per sudėtinga. Pavyzdžiui birželio pabaigoje turėjome pilnai išparduotą pasirodymą Londone, kai rusai paleido raketas į prekybos centrą Kremenčuke...“, – pasakoja grupės vokalistė.

Paklausta, ar visi jos draugai ir giminės yra saugūs, Kateryna patikina, kad jiems viskas gerai, tačiau Ukrainoje šiuo metu nėra saugios vietos: „Niekada nežinai, kur nukris kita Rusijos raketa ir kur tuo metu būsime mes ar mūsų artimieji.“

Kviečia padaryti „šumą“

„Go_A“ šiuolaikiškai interpretuoja ukrainiečių folklorą ir jungia jį su elektronine muzika. Grupės augimas įgavo pagreitį 2021 metų gegužę, kai pasirodė „Eurovizijoje“ su daina „SHUM“. Jais susižavėjo visas pasaulis, o lietuviai šiai grupei skyrė netgi didžiausią sumą balsų.

„Eurovizija“ išpildė didžiausią mūsų svajonę. Prieš tai buvome eilinė grupė iš Ukrainos, apie kurią beveik niekas nežinojo, o dabar koncertuojame didžiausiuose pasaulio festivaliuose“, – apie užplūdusį populiarumą, kurį dabar išnaudoja savo šalies palaikymui, kalba Kateryna.

Visa grupė labai laukia viešnagės Vilniuje. Iš pastarųjų kartų jiems liko tik patys gražiausi prisiminimai, o paklausta, ko tikėtis „Vasaros Terasoje“, Kateryna nusišypso: „Mūsų muzika papasakos daugiau nei aš. Bus daug meilės ir energijos. Būkite pasiruošę šokti nuo pirmos iki paskutinės natos. Kviečiu kartu padaryti didžiausią kada nors girdėtą „šumą“.

Ši savaitė dedikuota ukrainietiškoms dainoms

„Go_A“ – ne vieninteliai muzikantai iš Ukrainos, kurie šią savaitę koncertuos „Vasaros Terasoje“. Jau liepos 26 d., antradienį, čia pasirodys Olena Aliona Enko, kuri šiemet atsidūrė tarp tūkstančių ukrainiečių pabėgėlių, užuovėją nuo karo suradusių Vilniuje.

„Dainuosiu tau apie ukrainietės gyvenimą“, – taip Olena pristato koncerto „Vasaros Terasoje“ programą. Olena yra dainininkė, aktorė ir blogerė, „TikTok“ platformoje turinti daugiau nei 783 tūkst. sekėjų.

Liepos 28 d., ketvirtadienį, pasirodys geriausia Ukrainos grupe šiemet tituluoti „Kazka“. Ši trijulė yra šiuolaikinės ukrainietiškos muzikos ambasadoriai. Grupės dainos turi daugiau nei milijardą perklausų internete. O jų kūrinys „Plakala“ pateko į populiariausių planetos dainų šimtuką!

„Kazka“ šou programa žavisi visas pasaulis – vien šiemet grupė koncertavo nuo „SXSW“ festivalio Teksase iki didžiųjų Europos sostinių. Visi ukrainiečiai į šiuos renginius yra įleidžiami nemokamai. Renginius iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją