Grupės istorija trumpa, bet įspūdinga. Jos įkūrėjai – du artimi draugai nuo pat vaikystės Tomas McFarlandas ir Joshas Lloyd-Watsonas, ilgą laiką slėpęsi po „J“ ir „T“ inicialais, subūrė septynių žmonių kompaniją, išleido singlą „The Heat“ ir visai netrukus buvo nominuoti kasmetiniame „BBC“ radijo „Sound of 2014“ talentų konkurse. Tais pačiais metais paleido į pasaulį debiutinį albumą savo grupės pavadinimu, kuris pateko tarp prestižinių „Mercury Music Prize“ nominantų kaip geriausias metų albumas.

Muzikantų kūrybą vertina ne tik kritikai, bet ir komercinis pasaulis: jų singlas „Busy Earnin’“ skamba vaizdo žaidime „FIFA15“, automobilių gamintojo „Toyota“ reklamoje, populiariuose televizijos serialuose.

Pirmuoju albumu kaip reikiant užkėlę sau kartelę, „Jungle“ paliko gerbėjus nežinioje ir naujų kūrinių alkyje net keturiems metams. Šiais metais grupė grįžo su jau visai kitokiu studijiniu albumu „For Ever“, kurį šiuo metu išdidžiai demonstruoja ture po visą pasaulį. Albumo daina „Heavy, California“ jau buvo pavadinta „karščiausiu įrašu pasaulyje“ – tokį įvertinimą gavo iš garsios britų radijo „BBC Radio 1“ laidų vedėjos Annie Mac.

Hipnotizuojančiais pasirodymais, profesionalumu bei nežemiška energija garsėjantys muzikantai pradėjo pasirodymą gerbėjams gerai pažįstamomis dainomis iš pirmojo albumo. Toks sprendimas pasirodė saugus, turint omenyje, jog antrasis albumas neša jau visiškai kitokią energiją bei nuotaiką. Pastarasis kupinas jautrių emocijų, kurias išgyveno abu grupės įkūrėjai – Tomas ir Joshas. Jiedu panašiu metu įsimylėjo ir išsiskyrė.

Nepaisant to, kad džiungliška energija sulig naujomis dainomis perėjo į iki skausmo liūdną melancholiją, tikrieji grupės fanai šiltai priėmė kiekvieną koncerte nuskambėjusį kūrinį. Priekyje šokantys net dainavo kartu ir entuziastingai šaukė: „Viena už kitą geresnės dainos!“.

Tačiau kai kas koncerte liko nesuprasta ir skaudžiai žiūrėjosi. Tai tikrai ne „Jungle“ šou. Viskas atlikta itin skoningai ir kokybiškai. Tik salė liko pustuštė. O muzikantų akių lygyje visiškai tuščias paliktas balkonas turėjo liūdinti ir pačius grupės narius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)