Išsiilgę gerbėjai išvys ne tik provokuojantį vaizdo klipą, tačiau išgirs ir naujausią dainą „Nebaus“. Vaizdo klipo pradžioje ir pabaigoje girdimi dar kelių kitų dviejų dainų motyvai.

„NL“ į sceną grįžta ryžtingai ir su naujomis idėjomis.

„Mes nežiūrime atgal. Tai, kas buvo pasakyta ir sudainuota prieš 13 metų, dabar neaktualu ir neįdomu. Viskas tegul lieka mūsų linksmoje istorijoje ir mūsų fanų širdyse. Nekartosime to, kas buvo! Šiandien kuriame naujas dainas – atėjo naujas laikas, pasaulis pasikeitė. Sugrįžome su nauja energija.

Labai džiaugiuosi, kad jau dabar prie mūsų „NL“ projekto prisijungė nemažas skaičius kūrybingų ir įdomių žmonių. Pasikartosiu, kad tai – ne tik muzikinė grupė. Tai – projektas, kūrybinė iniciatyva, nukreipta į geresnę perspektyvą. Viską pasako pavadinimas – Naujieji lietuviai. Teisingai interpretuokime šį pavadinimą. Kaip visada bendradarbiaujame su daugybe kompozitorių, tačiau, kad mūsų fanams nekiltų klausimų, nusprendėme nuo šiol visas dainas ženklinti oficialiu „NL Production“ vardu“, – „Delfi“ sakė žinomas prodiuseris.

Kai prieš 16 metų „NL“ užlipo į sceną, suintriguoti klausytojai apipylė grupės narius klausimais, kas yra šie, klouno kaukėmis prisidengę vyrai. Ilgą laiką niekas nežinojo, kas iš tiesų yra tų piktų veidų scenos artistai, kartais dainuojantys ir romantiškas dainas.

„Tai buvo linksmas žaidimas su publika, kai visi šėldavo, prašydavo nusiimti kaukes. Naktiniai klubai siūlė nemenkas sumas už tai, kad būtent ten grupės nariai parodytų veidus. Ir dabar kol kas neatskleisime visų pavardžių. Kol kas grupės nariai – aš, Grupės „lastdrink“ vokalistas Artūras Kasta ir Linas Rugienius, vienas iš šios grupės senbuvių. Jo vardas minimas dainoje „R-1“ ne be reikalo. Motociklai – Lino aistra, kuri jam atnešė nesėkmę. Dabar laukia sudėtinga klubo operacija. Tačiau aistra „ R-1“ nedingo. Būtent dainos „R-1“ pradinę idėją ir pasiūlė Linas. Na, o visus kitus pogrindžio veikėjus pamatysite „Delfi“ tiesioginėje transliacijoje. Pažadame užkurti pirtį“, – patikino M. Bžeskas.

Linas Rugienius

- Vaizdo klipo lokacija – šiurpinanti. Kuriame Lietuvos kampelyje ją aptikote?

- Buvo pasirinktos dvi lokacijos. Pirmoji – Marijampolės rajone. Klipe filmuojasi ne aktoriai, o realūs mano bičiuliai iš šio miesto. Prieš 20 metų turėjau savo nepriklausomą teatrą „KARMAM“. Esu sukūręs kelis spektaklius, kuriuos pristatėme ir užsienyje vykstančiuose teatro festivaliuose. Spektaklyje nevaidino nei vienas aktorius. Tai buvo realybės teatras ir jis labai patiko publikai. Šiuo atveju klipe taip pat nėra nei vieno profesionalaus aktoriaus, tačiau viskas vyksta dar tikriau, nes visi vaidinantys tam tikras roles – iš tiesų yra savo kailyje. Svarbią rolę atliko ir jauniausias mano gero bičiulio, „NL“ komandos nario sūnus. Visi dubliai pavyko iš pirmo karto.

Na, o kitą lokaciją pasiūlė mūsų operatorius Aurimas Šidiškis. Filmavome Kaune, pabėgimo kambariuose „Lostescape“, skirtuose paūžti per gimtadienį ar bernvakarį. Dėl siaubo filmams būdingų elementų ši vieta labai tiko klipo filmavimams. Šiuose epizoduose puikiai suvaidino modelis ir šokėja Svajūnė Kačenauskaitė ir gerai žinomas atlikėjas Algirdas Grūdinskis-Grūdas. Likau sužavėtas jų darbu.

- Karantinas sukėlė tikrai nemažai nepatogumų – net vaizdo klipą teko režisuoti labai netradiciškai. Papasakokite apie patirtį režisuojant per kompiuterio kamerą.

- Dalį vaizdo klipo Marijampolėje nufilmavome dar man dalyvaujant. Kai išvykau į Tenerifę, montuodamas pamačiau, kad trūksta kelių momentų. Juos ir nufilmavome man dalyvaujant virtualiai. Situaciją suvaldyti dėl ryšio ir vaizdo trigdžių buvo labai sunku, bet daug gelbėjo ir operatorius, nes viskas vyko pagal surašytą scenarijų.

Režisūra – sena mano aistra, todėl klipo režisūros ėmiausi pats. Daug laiko praleidau jį montuodamas. Šiandien pristatome pilną dainos versiją ir vaizdo klipą, kuriame yra daug vaidybinių scenų. Viskas patiekiama kaip siaubo-veiksmo filme. Tačiau iš tikro visuose epizoduose yra daug sarkazmo. Klipas – tik suaugusiems. Griežtai.

Klipo idėją bičiuliams pasiūliau iš karto sukūrus priedainį. Iš esmės tai – epizodai iš būsimo „NL Production“ meninio filmo, kurio scenarijaus idėją nešioju jau kelerius metus.

- Itin dėmesį patraukė scena, kurioje ant gražuolės sėdmenų ištatuiruojamas „NL“ logotipas. Ką reiškia šis momentas?

- Taip, klipe dalijamės užuomina apie seną mūsų idėją – merginų grupę „NL Girls“. Epizoduose galima matyti, kaip ant vienos iš tariamų būsimos grupės narių sėdmenų tatuiruojama „NL“. Štai tokia forma būsimoms grupės merginoms teks pasirašyti sutartis – logotipo tatuiruote ant sėdmenų (juokiasi.). Viskas pateikiama labai rimtai, tačiau su dideliu sarkazmu. Manau, žiūrovas supras, ką norime pasakyti. Tuo pačiu noriu pasinaudoti proga ir pasakyti, kad netrukus skelbsime „NL Girls“ grupės atranką.

- Žengiate į sceną sudėtingu laikotarpiu – kai visame pasaulyje planus jaukia koronavirusas. Ar nesibaiminate atgaivindami veiklą tokiu metu?

- Mūsų veikla niekada nepriklausė nuo situacijos. Mes niekada nesiekėme komercinės sėkmės, o susikaupus daugybei minčių, jas panorome išsakyti. Jei vėl bus uždrausti koncertai – pasisakysime savo „Youtube“ kanale. Jau netrukus planuojame paskelbti apie jokių ribų neturintį, nepriklausomą kanalą „NL TV“. Prie šio projekto jau dirba nauji „NL“ nariai. Trumpai tai – karštos diskusijos be jokių tabu, aktualios laidos, daug geros muzikos ir juoko su ypatingas studijos svečiais.

Na, o virusų mes nebijome. Gyvenimas užgrūdino pakankamai. Mes vengiame melagių, piktų, surūgusių, nepatenkintų, nelinksmų, viskuo besiskundžiančių žmonių – jie pavojingesni nei virusai.

- Karantinas pakišo koją ir internetu įsigyjant vieną klipo filmavimui svarbią prekę. Kaip viskas išsisprendė?

- Siuntimas tikrai pavedė. Šiame klipe neišvysime kaukės, kuri buvo užsakyta būtent šio klipo filmavimui. Tačiau ji, manau, atvyks į kitus. Galime pažadėti, kad kaukių bus visa kolekcija. Čia tik pradžia. O kiekvieno koncerto eigoje kaukes tikrai nusiimsime – norime su publika bendrauti betarpiškai.

- Kaip manote, kaip per šį dešimtmetį, kol nekoncertavote, pasikeitė lietuvių požiūris į netradicinius, šokiruojančius, skandalingus sprendimus? Juk kažkada sunkiai priimdavome homoseksualus, kalbas apie seksą, nuogumą... O dabar? Jūs irgi startuosite nuo skandalingo klipo – nesibaiminate būti nesuprasti?

- Manau, kad kuo daugiau spalvų – tuo geriau. Niekada nebuvome prieš kitų pažiūrų žmones, nesame rasistai ar dėl kitų priežasčių piktai nusiteikę žmonės. Atvirkščiai, esame atviri pasauliui tokiam, koks jis yra. Dabar būsime savo vietoje, niekam nieko nediktuosime. Sakysime tiesą, o klausytojai atsirinks patys. Visada išliksime nuoširdūs, neskirstysime žmonių į ypatingus ir paprastus.

Esu įsitikinęs, kad visi mes esame ypatingi. Išliksim šalia visų savo draugų, o tai reiškia, kad apsilankysime kiekviename šalies mieste ir kaime. Tačiau, jeigu jau sakome tiesą, turiu pripažinti, kad „NL“ turi trūkumų – mūsų dainos geriausiai klausosi po vidurnakčio.

Kviečiame pamatyti naujausią grupės „NL“ darbą „Nebaus“:

Vaizdo klipe vaidmenis atliko Algirdas Grūdinskas-Grūdas, Svajūnė Kačenauskaitė, Arnas Šakočius, Deividas Kavaliauskas, Egmontas Bžeskas, Linas Rugienius, Artūras Kasta ir šuo Gralis.

Prodiuseris, režisierius ir montažo autorius – Egmontas Bžeskas, vykdantysis prodiuseris – Linas Rugienius, kameros operatorius – Aurimas Šidiškis, kameros asistentas – Rokas Baškys, grimerė – Goda Sta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)