„Baltas tigras rytų mitologijoje apipintas įvairiomis legendomis ir istorijomis, vadinamas drąsaus ir narsaus kovotojo simboliu. Jaučiu, kad ir pats šiuo metu gyvenime žengiu kai kada drąsos reikalaujančius žingsnius ir kitus noriu padrąsinti, įkvėpti ir paraginti nepasiduoti,“ – pasakoja E.Lubys. „Stengiuosi matyti šviesiąją pusę. Kad ir ši žiema. Ji tokia tikra, balta, gausi sniegu – kaip vaikystėje, kai brisdavome į pusnis, kol į jas įkrisdavome ir tai teikdavo tiek džiaugsmo. Norėjosi tą seniai regėtą gražią žiemą užfiksuoti ir perteikti ypatingą jos kuriamą nuotaiką.“

Iššūkiai filmavimo metu

Savaitę, kai buvo suplanuotas filmavimas, šaltį turėjo pakeisti atlydys, tad vaizdo klipo filmavimo komanda turėjo ne tik paskubėti, bet ir susidėlioti griežtą darbų grafiką, nes kiekvieną herojų teko filmuoti atskirai.

„Šaltis spūstelėjo tikrai nemenkai, vieną dieną net iki 15 laipsnių, jau maniau, kad teks atidėti filmavimus, bet mano bičiuliai buvo taip išsiilgę veiklos, kad ryžosi filmuotis net ir tokiame šaltyje,“ – įspūdžiais dalijasi dainininkas. „Esu laimingas, kad niekas nesušalo stipriai, nesusirgo, o vėliau visi džiaugėmės smagia patirtimi ir jau primirštu jausmu, kai gali drauge kažką sukurti.“

Vaizdo klipe „Baltas tigras“ filmavosi profesionalūs aktoriai: Egidijus Bakas, Paulius Dragūnas, Povilas Kibickis ir Tomas Dapšauskas su vaikais Vincentu ir Liudviku. Klipe vaidmenis atliko asmenybės tobulėjimo lektorė ir knygos autorė Asta Ivaškevičiūtė bei profesionali klasikinio indų šokio šokėja Justina Ližaitienė. Vaizdo klipo režisieriai – Mantrimas Šeškus ir Paulius Dragūnas.

„Esu dėkingas savo bičiuliams, kurių kiekvienas apdovanoti talentais ir gebėjimais perteikti ne tik nuotaiką, bet ir jausmus. Jie ne tik tuo prisidėjo kuriant vaizdo klipą, bet ir drauge dėliojome scenarijų, kuris eigoje keitėsi nekartą. Bet pagrindinė mano mintis išliko ta pati: kiek toli ir kaip greitai bebėgtum, vis tiek šio gyvenimo kelionė yra apie susitikimą su savimi,“ – sako E.Lubys.

Bendras darbas su tituluočiausiu saksofonininku

Žinomas dainų autorius ir atlikėjas Edgaras Lubys dėkingas ir už pažintį su vienu iškiliausių ir savičiausių Lietuvos džiazo kūrėjų, kūrybingu muzikantu ir virtuozišku saksofonininku Petru Vyšniausku, kuris sutiko atlikti saksofono partiją Edgaro kurtoje dainoje.

„Kurdamas dainą, menančią nostalgiškus 1980-uosius, jau girdėjau saksofono partiją ir taip norėjosi, kad skambėtų gyvas instrumentas. Žinoma, į galvą atėjo pirmiausia geriausias saksofonininkas - Petras Vyšniauskas, bet protas bandė tas mintis nuvyti šalin, stabdė,“ – prisimena Edgaras. „Bet ėmiau ir paskambinau. Ir dar kartą buvau apdovanotas senos tiesos realizacija, kad kuo žmogus daugiau pasiekęs, kuo daugiau padaręs ir sukūręs, tuo jis mažiau susireikšminęs. Juk Petras Vyšniauskas įvertintas ne tik Lietuvoje, bet ir svetur, gerbiamas, laukiamas. Esu labai dėkingas, kad jis mielai sutiko savaip atlikti sopraninio saksofono partiją ir net nusifilmuoti vaizdo klipe.“

Ne tik sau, bet ir kitiems atlikėjams dainas kuriantis Edgaras Lubys, žengdamas į naujus ir palydėdamas senuosius metus, pastebėjo, kad net ir nelengvu metu sugebėjo sukurti nemažai kūrinių, kurie jau gali sudaryti albumą.

„Metams baigiantis, maniau, kad reikėtų daugiau kurti, sau daugiau padaryti. Bet kai ėmiau skaičiuoti ir dėlioti dainas, pamačiau, kad jau ir albumas gimsta. Tad jau ateinančią savaitę tikiuosi pristatyti muzikos gerbėjams naujausius savo kūrinius,“ – žada E.Lubys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)