Dainininkės karjerą kaip grupės SKAMP solistė beveik prieš dvidešimt metų pradėjusi airių kilmės atlikėja šiandien pradeda naują etapą – solo dainininkės kelią. Ir nors daugelis ją vis dar prisimena kaip patrakusios popgrupės solistę, šiandien ji visiškai kitokia – jautri, trapi ir emocinga atlikėja, subrendusi viena stovėti scenoje.

Muzikinį kelią Lietuvoje ji pradėjo kartu su Viliumi Alesiumi ir Viktoru Diawara. Skamp'as Vilius nepraleido ir šio kolegės vakaro. Pailaikyti žmonos bei mamos atvyko ir jos vyras Jurgis Didžiulis su sūnumis.

Rankoje spausdama baltų tulpių glėbį koncerte pasirodė ir televizijos laidų vedėja Ugnė Skonsmanaitė, renginių organizatorė Inga Norkė su mama bei daugelis kitų.

Keli šimtai susirinkusiųjų stebėjo Ericos pasirodymą ypatingoje aplinkoje – Šv. Kotrynos bažnyčioje. Šviesos, prietema, fortepijono muzika bei pritariančiųjų solisčių balsai E. Jennings pasirodymui suteikė ir jėgos, ir paslaptingumo, ir ypatingo šarmo.

Kelias dešimtis dainų šįvakar susirinkusiems padovanojusi Erica koncertą pradėjo simboliška daina „Lovely Day“. Tai daina apie tai, jog kiekviena diena ypatinga ir kiekviena diena yra tinkama meilei, džiaugsmui ir gyvenimui. Lyrine ode gyvenimui koncertą pradėjusi Erica pamažu didino emocijų kiekį ir vis drąsiau bei garsiau atliko savo dainas.

Atlikėja vieną dainą padovanojo ir neseniai anapilin iškeliavusio Prince'o atminimui. „Nežinau, kiek jūs žinot, bet ši daina yra Prince'o“, – tarė Erica, pradėdama dainuoti daugeliui kaip Sinead O'Connr atliekamą dainą žinomą „Nothing Compares To You“.

Dažniausiai angliškai dainuojanti atlikėja su vyru Jurgiu kurį laiką dainavo duetu projekte „The Ball And Chain“. Šįvakar šis atlikėjos etapas neliko pamirštas. Romantiška gaida moteris atliko ir Egidijaus Sipavičiaus dainą „Gera“.

Įpusėjus koncertui, scenoje pasirodė ir Vidas Bareikis, kartu su juo Erica atliko duetą. Po dainos, V. Bareikis negailėjo Ericai sveikinimų pradėjus naują etapą.

Žinoma, vakaro metu skambėjo ir Ericos sukurta „eurovizinė“ daina „Leading Me Home“. Jos akordais moteris norėjo užbaigti savo koncertą, tačiau publika jos taip lengvai nepaleido. Publikos prašymu, Erica koncertą pabaigė Hozier daina „Take Me To Church“.

Visos Ericos dainos atspindi jos vidų - tiek šviesiausiomis, tiek tamsiausiomis akimirkomis. Jos dainos, tai odės draugams, gyvenimui, meilei ir tikėjimui.

E. Jennings kaip solo artistė prisistatė šiųmetinėse atrankose į „Euroviziją“. Per plauką nuo galimybės atstovauti Lietuvai likusi moteris išgirdo daugybę liaupsių dėl pagaliau atskleisto jautraus ir gilaus vidaus. Atrankos buvo tramplinas į solinę karjerą, kuria ji žada dalytis ne tik su Lietuvos, bet ir užsienio klaustytojais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)