Kaip teigia vienas pagrindinių grupės narių Giedrius Širka, „albumas – brandus ir aš labai džiaugiuosi, kad jame yra beprotiškai daug instrumentų, kuriuos mes patys įgrojom. Visa tai yra taip autentiška ir tikra, kad šis albumas vertas vinilo“. Garbingą vinilo pavidalą jis ir įgavo. Su unikaliu lietuvių kilmės menininko Stasio Eidrigevičiaus, kuris sėkmingai skina tarptautinius apdovanojimus, kūriniu ant viršelio. Du meno kūriniai viename.

Bendradarbiavimu ir draugyste su iškiliu menininku grupė išties didžiuojasi: koncerte buvo galima įsigyti ne tik patį vinilą, bet ir plakatą su Stasio darbu.

Alternatyvaus pop žanro grupė „Golden Parazyth“ šįkart išsikėlė sau tikrą iššūkį ir grįžo jau nebe kaip elektroninės, o gyvos muzikos atlikėjai. Į sceną pagrindiniai nariai Giedrius Širka ir Aurimas Vilkišius pasikvietė šešių žmonių pastiprinimą. Harmoniją kūrė ir pagrindinį vokalą savo balsais papildė pritariamieji vokalistai – iš praeitų metų daugeliui gerai pažįstama „Tillae“ dueto narė Goda Sasnauskaitė (Godo), Rimgailė Raganavičiūtė ir Rimantas Žaldokas. Būgnus mušė Aleksandras Rogoža, gitara grojo Marius Meilūnas ir bosistas Ernest Germanovič. Tokios margos sudėties grupė dar neturėjo.

Atlikėjų eksperimentai ir transformacijos, akivaizdu, daug rizikos nesukėlė – per dvylika savo gyvavimo metų jie prisijaukino tokių ištikimų gerbėjų ratą, kad šie pilnai užpildė sėdimas Šv. Kotrynos bažnyčios vietas. Ir net dukart per vieną vakarą.

Publika koncerto klausėsi labai pagarbiai, palaikydami absoliučią bažnytinę tylą tarp dainų bei trumpų aplodismentų, kantriai muzikantams leisdami pasiruošti kitai dainai. Tvarka rūpinosi ir „8 days a week“ agentūros darbuotojai, įleisdami pavėlavusius klausytojus tik griežtai tarp dainų.

Viskas koncerte buvo vien apie kokybišką muziką. Jokių šou elementų, stilingų apdarų, muzikantų išsišokimų. Viso pasirodymo metu nei muzikantų, nei ansamblio lyderio veidas nebuvo apšviestas. Didžiąją dalį šviesos buvo nukreiptos į publiką, taip iš grupės ir klausytojų sukuriant tarsi vienalytį organizmą. Pradžioje prie intymios atmosferos prisidėjo ir Giedrius: jis nulipo nuo scenos, kad būtų kuo arčiau klausytojų.

Naujojo albumo dainos nuskambėjo dramatiškai, kartais itin klampiai ir sunkiai. Maestro Giedrius liūdnas dainas atliko taip emocionaliai, kad, atrodė, stengiasi įsiskverbti į klausytojo emocines gelmes ir pakviesti išgyventi tuos jausmus bei nuotaikas, kuriomis grupė gyvena šiuo metu.

Nepamiršti liko ir svarbiausi, klausytojams jau pažįstami pastarųjų metų kūriniai: „Supasi Supasi“, „Forbidden Fruit“, „There‘s No Past“, „Ant Pasaulio Krašto“, „Upė“ ir „Safe“. Po šių visi plojo ypač karštai.

Pasirodymo akimirkas kviečiame pamatyti fotoalbume.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)