Šeštadienio vakarą kurortą smagia nuotaika užlies grupė iš Vokietijos „Know What I Mean“, atliksianti jausmingas funky–groovy–džiazo kompozicijas, o džiazo klasika dalinsis Kauno bigbendas. Koncertų pradžia – 20 valandą.

„Mums malonu pasveikinti vasaros belaukiančius Druskininkus su muzikinės energijos ir improvizacijų doze: pirmąjį festivalio vakarą dovanosime legendinių šalies atlikėjų koncertus, o šeštadienį scenoje karaliaus gera nuotaika: svečiai iš Vokietijos dalinsis spalvingais pasažais, o vakarą vainikuos Kauno bigbendo koncertas. Ypač džiugu, kad jau ketvirtą kartą vykstantis džiazo festivalis ir šiame kurorto mieste tampa tradicija“, - sako festivalio „Druskininkai jazz maratonas 2015“ prodiuseris Leonidas Šinkarenko.

Penktadienio koncertą restorane „Druskininkų kolonada“ pradės kvartetas „Shinkarenko Jazz 4N“, tokia sudėtimi jau kurį laiką koncertuojantis daugiau kaip po dešimtmečio tylos. „Grįžtu prie savo kaip džiazo kūrėjo ištakų, prie jaunystės idealų“, – sako L.Šinkarenko. Kvarteto pagrindą sudaro saksofonininkas bei klavišininkas V.Labutis, būgnininkas A.Joffė ir bosininkas L. Šinkarenko. Prie jų prisidės jaunesnės kartos saksofonininkas Janas Maksimovičius, organiškai įsiliejęs į kolektyvą.

Pirmąjį festivalio vakarą pabaigs tvirtai muzikinę bliuzo ir roko vėliavą nešanti grupė „Blues Makers“ bei jos lyderis Virgilijus Jutas. Betarpiškai su auditorija bendraujančių muzikantų pasirodymui naujų spalvų suteiks šiemet grupės paruošta speciali bliuzo misijai Lietuvoje skirta programa. Ji sukurta ir atliekama su jauna muzikine energija stebinančia vokaliste Mild Blue (Milda Martinkėnaite).

Šeštadienį festivalis persikels į Pramogų aikštę, kur lauks visų, neabejingų nuotaikingam džiazui. Koncertą pradės trio iš Vokietijos „Know What I Mean“, atliksiantis jausmingas funky–groovy–džiazo kompozicijas: gitara gros Christian Hammer, elektroniniais vargonais – Martin Scholz, mušamaisiais – ispanų būgnininkas Daniel Sanleandro.

Renginio pabaigoje organizatoriai žada įkvepiančios džiazo klasikos dozę: į sceną kops Kauno bigbendas (vadovas Arvydas Butas) kartu su Aušra Paliuše (vokalas), R.Brazaičiu (tenoro saksofonas), V.Ramoška (trimitas), Tadu Grajausku (elektrinė gitara). Jau daugiau kaip dvidešimt metų gyvuojantis kolektyvas meistriškai atlieka orkestrinio džiazo klasiką ir šiuolaikinio džiazo kompozicijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją