Vienos dienos “Draugų festivalis”, vyksiantis prie kurorto Centrinės gelbėjimo stoties, žada pašėlusiai draugiškas Žolinių pramogas, kurių pagrindiniu akcentu taps nepamirštamas koncertas su mylimiausiomis užsienio ir Lietuvos grupėmis, rašoma organizatorių pranešime spaudai.

HURTS

Itin madingos šių laikų britų elektroninės muzikos grupės melancholijos kupinas dainas “Wonderful Life”, “Stay”, “Better Than Love” ir daugelį kitų yra girdėjęs turbūt kiekvienas, o atmintinai moka daugelis kokybiškos muzikos mėgėjų. Per pastaruosius keletą metų pabrėžtiniu santūrumu pagarsėjęs duetas tapo geidžiamiausia grupe didžiausiuose Europos festivaliuose – 2011 m. Didžiojoje Britanijoje vykusiame tradiciniame Glastonbury festivalyje, kuriame apsilankė 135 tūkstančiai žmonių, “Hurts” pasirodymas buvo pripažintas geriausiu ir aplenkė net tokias pasaulines žvaigždes kaip “U2”, Beyonce ir “Coldplay”.

Taip pat grupė triumfavo festivaliuose Rock Im Park ir Rock Am Ring Vokietijoje, Oxygen, T In The Park, V Festival Didžiojoje Britanijoje, Sziget Vengrijoje, bei Ukrainoje, Bulgarijoje, Latvijoje, Belgijoje, Šveicarijoje, Suomijoje, Lenkijoje, Švedijoje ir kitose šalyse.

GUS GUS

Žymi islandų elektroninės muzikos grupė susibūrė 1995 m. Reikjavike. Išskirtine ekstravagancija garsėjančio kolektyvo pavadinimas gimė iš garsaus vokiečių režisieriaus Rainerio Wernerio Fassbinderio 1974 m. filmo “Baimė suvalgo sielą”, kuriame moteris gamina savo meilužiui kuskusą, jos lūpose skambantį kaip gus gus.

Kaskart nenuspėjamus gyvus pasirodymus surengiančius menininkus galima pavadinti muzikinės eklektikos profesionalais – meistriškai miksuodami šokių muziką su elektronika, hiphopą su techno, fanką su house, jie nuolat eksperimentuoja ir nesiliauja drąsiai žaisti garsais. Lietuvoje šis kolektyvas visada laukiamas ir itin mėgstamas - jau ne kartą mūsų šalyje viešėję islandai paskutinį sykį Vilniuje koncertavo šių metų kovą.

“Gus Gus” savo biografijoje turi 10 albumų, 19 singlų, jie sukūrė itin didelio populiarumo sulaukusias Bjork, “Depeche Mode”, “Moloko”, “Sigur Ros” kūrinių šokių versijas. Kartu su Bjork ir “Sigur Ros” ši grupė patenka į populiariausių pasaulyje Islandijos atlikėjų trijulę.

ČIULPUONĖLIAI

„Čiulpuonėlių“ vardą žino visi M-1 klausytojai ir didžioji dalis tų, kurie interneto platybėse ieško humoristinių vaizdelių ar video klipų. Tai parodijų grupė, kurios ironiškas dainas peržiūrėjo keletas milijonų žmonių. Vien (nelaimingai pasibaigusio) Europos krepšinio čempionato himno „Nebetyli sirgaliai“ parodija „Jau nutilo sirgaliai“ buvo peržiūrėta gerokai daugiau nei milijoną kartų. Visi puikiai prisimena šių metų pradžią, kai pusė Lietuvos prie Naujųjų metų eglės šoko pagal dar vieną hitą „Duok seksą bent per naujus“. Po tokios sėkmės „Čiulpuonėliai“ ryžosi išeiti į „gyvą“ publiką ir šį pavasarį, „Nacionalinės vyro dienos“ proga, pasirodė Druskininkuose.

Nuojauta neapgavo, tūkstantinė minia žodis žodin dainavo pagal parodijų grupės hitus. Grupės „Čiulpuonėliai“ nariai – M-1 laidų vedėjai Mindaugas Stasiulis, Aistis Mickevičius ir Gintas Vaičikauskas.

„Neabejojame, kad „Draugų festivalyje“ rugpjūčio 14 dieną surasime bendrą kalbą ir ritmą su didžiule minia atostogautojų. Draugiškiems ir linksmiems žiūrovams ruošiame specialią dainą, kuri taps vienos humoristinės akcijos himnu. Bus gerai! Ateikit!”, - ragino į Palangą besiveržiantis M-1 laidų vedėjas Mindaugas Stasiulis.

G&G SINDIKATAS

“G&G Sindikatas” yra vieni svarbiausių Lietuvos hiphopo scenos dalyvių. Pačioje pradžioje grupę sudarė tik du MC (Svaras ir Giga), kurių tekstams muziką kūrė žymus lietuviškas elektroninės muzikos projektas “Exem”. Duetas kartais pasirodydavo gyvai ir radijo eteryje. Bendras “G&G” takelis su legendine pankroko grupe “Turboreanimacija” net pasiekė pirmą vietą vienos tuo metu populiarios radijo stoties populiariausių dainų sąraše. Šiemet minintys savo 16-ąjį gimtadienį ir arsenale turintys jau šešis studijinius albumus, šiandien “Sindikato“ smogikai užsuka bytą bene visoje Lietuvoje: nuo mažų miestelių iki didmiesčių arenų ir festivalių.

MANTAS

Mantas Jankavičius gimė 1980 m. Vilniuje, bet vėliau su šeima persikėlė į Kėdainius. Būdamas vos 13-os pradėjo dainuoti Kėdainių roko grupėje “Tylos zona”. Sulaukęs 19-os Mantas grįžo į Vilnių ir įstojo į Vilniaus konservatoriją, kurioje 4 metus mokėsi groti trombonu. Tuo pačiu metu dainavo grupėje “La Vita”, su ja yra išleidęs albumą. Iš kolektyvo pasitraukus vienam nariui, nutarė pradėti solinę karjerą.

2001 m. dalyvavo konkurse “Fizz Superstar“, kuris vyko visose trijose Baltijos šalyse ir pasiekė finalą. Po konkurso sulaukė estų prodiuserių pasiūlymų bendradarbiauti ir su jais įrašė nemažai kūrinių. Vėliau pasižymėjo “Tabami goes… “ koncertais, kuriuose įkūnijo legendinius Freddie Mercury bei Robbie Williamsą. Sukūrė Romeo vaidmenį Kęstučio Antanėlio miuzikle “Meilė ir mirtis Veronoje” bei suvaidino pagrindinį herojų Donato Ulvydo režisuotame filme “Tadas Blinda. Pradžia”, kuris buvo pripažintas brangiausiu ir sėkmingiausiu projektu nepriklausomos Lietuvos kino istorijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją