„Vilnius Music Week 2015“ organizuoja žinomi muzikos vadybininkai – Lauras Lučiūnas, Vaidas Stackevičius, Justas Čekuolis, dirbantys su Alina Orlova, „Leon Somov & Jazzu“, „Colours of Bubbles“, „Biplan“, „G&G Sindikatas“, BIX ir kitais atlikėjais bei grupėmis.

„Kelių metų „Vilnius Music Week“ patirtis parodė, kad festivalyje sugrojusios kaimyninių šalių grupės ir toliau rengia koncertus mūsų šalyje ir užsienyje. Lygiai taip pat, kaip mūsų grupės, išvažiavusios į kitų šalių „showcase“ festivalius, ir toliau kviečiamos ten groti, – pasakojo L. Lučiūnas. – Šiemet lietuviai gerai pasirodė „Tallinn Music Week“, „Waves Vienna“, „Waves Bratislava“, „Reeperbahn“ festivaliuose. Bendromis jėgomis pasiekėme, kad didžiausiame Europos „showcase“ festivalyje „Eurosonic“ Olandijoje bus parodytas išskirtinis dėmesys Baltijos šalių grupėms: „Vilnius Music Week“ grojusi latvių grupė „Carnival Youth“ pateko tarp „European Breaking Borders Awards“ atlikėjų, o A. Orlova sulaukė vardinio kvietimo surengti du koncertus šio festivalio metu.“

Didžiųjų festivalių tema šiemet Vilniuje bus labai aktuali. Su tuo susiję ir atvykstantys svečiai. Vienas jų – Rob Scully, organizuojantis legendinį britų „Glastonbury“ festivalį, kuris gyvuoja jau 45 metus ir kasmet suburia daugiau nei 100 tūkstančių žmonių. Pastarąjį kartą festivalis publikai pasiūlė tokius atlikėjus kaip Kanye West, „The Who“, Pharell Williams, „Motorhead“, „Florence & The Machine“ ir dešimtis kitų. Dabar „Glastonbury“ atstovas naujų žvaigždžių dairysis Vilniuje.

„Vilnius Music Week“ šiais metais daug dėmesio skirs globalioms klimato išsaugojimo aktualijoms, socialinės atsakomybės skatinimui. Svečiai iš AustrijosEE Music“ konferencijų metų pristatys efektyvius energijos panaudojimo sprendimus, kuriuos pasaulyje jau yra išbandę įvairių muzikinių renginių organizatoriai.

„Kaip ir kasmet, pagrindinė „Vilnius Music Week“ žinia išlieka ta, kad muzika yra ūkio šaka ir mes ją turime sieti su ekonomika“, – teigė L.Lučiūnas, pasidžiaugdamas, kad „Vilnius Music Week 2015“ bendradarbiauja su Latvijos muzikos eksporto biuru, Estijos muzikos eskporto biuru, Lenkijos Adamo Mickevičiaus institutu.

Festivalio dienomis nemokamos konferencijos vyks „Comfort Hotel LT“ viešbutyje, o vakariniai koncertai – oficaliuose „Vilnius Music Week“ klubuose: menų fabrike „Loftas“, „Vienuolio Pub“ ir „Liverpool Bar“.

Lapkričio 20-ąją specialus tarptautinis „Vilnius Music Week 2015“ gyvos muzikos koncertas bus surengtas LRT studijoje.