„Džiaugiamės, kad vienas svarbiausių Švedijos festivalių „Summerburst“ nuo šiol kasmet vyks ir Vilniuje. Neabejojame, kad elektroninės muzikos gerbėjus sužavėsiantis renginys taps didžiausiu ir pirmuoju tikru miesto festivaliu. Šiandien oficialiai galime patvirtinti, kad vasaros festivaliams startą duosiančio „Summeburst Baltic“ scenoje gros patys populiariausi elektroninės muzikos atlikėjai“, – sakė „Summerburst Baltic“ festivalio vadovas ir koncertų organizatoriaus „Live Nation Lietuva“ atstovas Deividas Afarjanc.

Didžiausia festivalio staigmena taps elektroninės muzikos dueto Dimitri Vegas & Like Mike pasirodymas. Įtakingo žurnalo „DJ Magazine“ kasmet renkamame geriausių pasaulio DJ‘ų sąraše šis belgų kolektyvas užimą pirmą vietą. Graikų kilmės broliai Dimitri ir Michaelas Thivaiosai garsėja ne tik kaip puikūs DJ‘ai, prodiuseriai ir remiksuotojai.

Energija pulsuojantys dueto pasirodymai prilygsta didžiulės bombos sprogimui ir abejingų nepalieka. Dimitri Vegas & Like Mike pasirodymas festivalyje „Summerburst Baltic“ bus pirmasis dueto vizitas į Baltijos šalis.

Dimitri Vegas & Like Mike – „Arcade“:

Dimitri Vegas & Like Mike vs W&W - Arcade

Dimitri Vegas and Like Mike vs W&W - Arcade out now!!https://lnk.to/ArcadePosted by W&W on Monday, February 15, 2016

Kita festivalio dovana muzikos gerbėjams – švedų muzikos prodiuseris, remiksuotojas ir DJ‘us Alleso. Alessandro Lindblado yra dirbęs su pačiomis ryškiausiomis muzikos žvaigždėmis: grupės „One Republic“ lyderiu Ryanu Tedderiu, Calvinu Harrisu, Usheriu, Davidu Guetta, Sebastianu Ingrosso ir daugeliu kitų. Kiekvienais metais didžiausiuose elektroninės muzikos festivaliuose grojantį Alesso muzikos kanalas MTV 2012 m. išrinko „Geriausiu naujoku“.

Popmuzikos karalienė Madonna, kurios gastrolių „MDNA“ koncertus pradėdavo šis jaunas atlikėjas, apie jį yra pasakiusi: „Alleso yra „Next Big Thing“. Pernai žurnalo „DJ Magazine“ paskelbtame geriausių pasaulyje DJų sąraše užėmė 13 vietą.

Alesso:

Dar viena ryški festivalio „Summeburs Baltic“ žvaigždė yra Steve‘as Angello. Vienas garsiausių DJ‘ų pasaulyje ir prodiuserių praeityje buvo ypač populiarios elektroninės muzikos kolektyvo „Swedish House Mafia“ (kartu su Axwellu ir Sebastianu Ingrosso) narys. Žinomų grupių „Youth“, „M83“ ir paties Jeano Michelio Jarre‘o kūrybą prodiusavęs Steve Angello šių metų žurnalo „DJ Magazine“ paskelbtame „Geriausių pasaulyje“ DJ‘ų sąraše užimą 31 vietą.

Steve Angello:

Prie „Summeburst Baltic“ koncertuosiančių garsiausių žvaigždžių rinktinės prisijungia ir Anglijoje gimęs norvegų kilmės muzikos prodiuseris Alanas Walkeris. 2014 m. debiutinį singlą „Fade“ išleidęs A.Walkeris didžiosios sėkmės sulaukė po to, kai šį kūrinį įrašė iš naujo ir pervadino į „Faded“. Šiandien šis kūrinys yra vienas populiariausių daugelyje Europos šalių.

Alan Walker „Faded“:

Dar viena festivalyje „Summeburst Baltic“ koncertuosianti žvaigždė yra Anouk Matton. Seksualioji DJ‘a neslepia, kad palaiko romantiškus santykius su kitu žinomu atlikėju Dimitri Vegas ir yra viena sparčiausiai karjeros laiptais kopiančių jaunų elektroninės muzikos žvaigždžių. MATTN pseudonimą pasirinkusi mergina jau spėjo surengti įspūdingus pasirodymus didžiausiuose šokių muzikos festivaliuose, taip pat ir garsiajame „Tommorowland“.

MATTN:

Muzikos festivalį „Summerburst Baltic“ Lietuvoje pristato didžiausias Baltijos šalių koncertų organizatorius „Live Nation Lietuva“, birželį sostinės Kalnų parke surengsiantis britų dainininko Johno Newmano pasirodymą, su Radistais rengiamą festivalį „Radistai Village '16“ Obuolių saloje, sero E. Johno, retro muzikos žvaigždžių „Postmodern Jukebox“ ir „Palast Orchester“ koncertus, Kaune – garsiosios roko grupės „Muse“, metalo titanų „Iron Maiden“, popžvaigždės Janet Jackson ir balsingosios divos Mariah Carey pasaulinių gastrolių koncertus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)