Jautrūs Igno Pociūno kalbos intarpai tarp dainų ir finalinis sakinys po antro biso: „Regis ką tik sudalyvavau geriausiame savo koncerte“ – buvo sutikti publikos palaikymu, o legendinę dainą „Breathe In“ publika kartu su atlikėju atliko stovėdama ir šokdama vienu ritmu, rašoma spaudos pranešime.

Pusantros valandos trukusioje „Dady was a Milkman“ programoje buvo galima išgirsti lietuviškų dainų iš naujausio jo albumo „Kai ruduo mokė mane“, taip pat visai neseniai pristatytą naujausią I. Pociūno kūrinį „Radio Magic“ ir kitas dainas anglų kalba iš ankstesnių albumų.

Renginio svečiai:

Maestro Modesto Pitrėno diriguojamas orkestras, užpildęs visą sceną, suteikė „Dady Was a Milkman“ kūrybai platesnę garsinę amplitudę, o unikalios „Immersive sound” garso technologijos dėka publika galėjo jaustis esanti orkestro apsuptyje, nepriklausomai nuo sėdėjimo vietos. Inovatyvūs sprendimai dainų aranžuotėse buvo vieno perspektyviausių bei talentingiausių jaunosios kartos Lietuvos kompozitorių, aranžuočių kūrėjų Jievaro Jasinskio darbas.

„Nauji, įvairesni muzikiniai amplua, skirtingų muzikos žanrų sąveikos sukuriama jėga yra vienas iš festivalio tikslų. Kitas svarbus festivalio komponentas – susitikimas. Regis abu šie dalykai atidarymo metu tikrai įvyko, negalėčiau norėti geresnio festivalio atidarymo”, – kalbėjo festivalio vadovas Valdas Petreikis.

Antrąjį festivalio vakarą, liepos 12 d. Valdovų rūmų kiemas atrodys išskirtinis, ekstravagantiškas, ekspresyvus - tokiais pojūčiais publiką apipils britų grupės „The Tiger Lillies“ nariai. „The Tiger Lillies“ dovanos teatrališką, paslapčių ir staigmenų kupiną gurmanišką vakarą, kurį su sau būdingu humoru pavadino „One Penny Opera“ („Vieno grašio opera“).

Liepos 13 d. festivalyje pamatysime Lietuvišką indie folk stiliaus grupę „Kamanių šilelis“, kurią verta išgirsti, pajausti ir pamatyti savo akimis. Pasirodyme skambės minimalistinė, ritmiška, švelniai psichodelinė ir visada tik iš širdies srūvanti muzika. Koncerte taip pat pasirodys keturių balsų ansamblis, kuris dainas praturtins naujomis aranžuotėmis ir kaip tikros raganos papildys gyvybe ir energija.

Liepos 14 – osios vakaras – legendinis. Latvių grupė „BrainStorm“ atveža tobulai sustyguotą programą, kuri turtins klausytojus ne tik jų mėgstamiausiomis mintinai išmoktomis dainomis, bet ir naujausia grupės kūryba. Festivalio publikai grupė atveža pandemijos metu sukurtą albumą „Lonesome Moon“ (liet. „Metai be kalendoriaus“). Išskirtinis albumas pirmą kartą pristatomas Lietuvoje!

Penktą festivalio vakarą, liepos 15 – ąją Valdovų rūmų Didysis kiemas pažirs į koliažą. Premjerinis originalaus formato kūrinys „Tarsi Vilnius“, esantis ir Vilniaus 700 metų jubiliejaus dalis, apjungs Eitvydo Doškaus kinematografiją, Pauliaus Kilbausko bei Vyginto Kisevičiaus garso kompozicijas ir choro BEL CANTO bei orkestro (dir. Modestas Pitrėnas) gyvai atliekamą muziką bei dokumentinius kino kadrus.

Koncerto akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją