Denis Jones – „ateities folk’o“, kaip tai įvardino vienas muzikos kritikas, kūrėjas iš Didžiosios Britanijos. Lietuvoje pirmąkart apsilankęs festivalio „One Man Band“ kvietimu muzikantas akustinės gitaros garsus transformuoja į elektroninį skambesių mišką, iš esmės galintį būti šiuolaikinio miesto garso takeliu.

Brito kolega Paulius Kilbauskas į Lietuvos muzikos istoriją jau įrašytas už „Empti“, „Dublicate“, „Overtone“, „Bango Collective“ projektus bei nesuskaičiuojamą kiekį melodijų, kasdien gimstančių vienoje sostinės Naujamiesčio pastogių.

Denis Jones
Įdomi bendra Pauliaus ir Denis’o biografijų detalė – tai, kad Vilnius ir gimtasis svečio Liverpulis yra buvę Europos kultūros sostinėmis. Ką gali žinoti, gal dviejų kūrėjų susitikimas po birželio dangumi taps tarptautinio masto muzikinio projekto apie tai, kas įvairiuose miestuose liko po kultūros sostinės titulo, pradžia?

Birželio 13-ąją, trečiadienį Denis Jones ir Paulius Kilbauskas koncertuos Kaune, „Ryšių kiemelyje 837“. Penktadienį garso laboratorija po atviru dangumi veiks Vilniaus mokytojų namų kiemelyje veikiančioje „Vasaros terasoje“, kitą dieną duetas keliaus į festivalį „Sūpynės“.

Taip pat jau suplanuoti bendri vakarai garso įrašų studijoje, tariamasi dėl koncertų užsienio šalyse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją