Paklausti, ką pavyko nuveikti trečiadienio vakarą, atskridus į Vilnių, pagrindinis grupės narys Olehas Psiukas teigė, kad jau spėjo pasimatyti su Monika Liu, taip pat pasivaikščiojo sostinėje. Atlikėjai matė daug Ukrainos vėliavų, todėl už visą meilę ir palaikymą labai dėkoja lietuviams.

Šiuo metu ukrainiečiai keliauja po Europą, o jų turo metu, už surengtus koncertus gauti pinigai bus skiriami Ukrainos palaikymui.

„Turėjome laikiną leidimą palikti Ukrainą „Eurovizijos“ metu, vėliau privalėjome į šalį sugrįžti. Tačiau dabar turime galimybę važinėti po Europą ir rinkti kaštus Ukrainai. Vis dėlto tikrai grįšime į Ukrainą, nes joje yra visi mūsų artimieji“, – kalbėjo O. Psiukas.

„Delfi rytas“ laidos vedėjos paklausti, kur jie buvo tuo metu, kai prasidėjo karas Ukrainoje ir, kaip reagavo į kraupią žinią, O. Psiukas pasakojo, kad visi grupės nariai važiavo iš koncerto.

„Tą naktį, 5 val. ryto jau nemiegojome, kaip tikriausiai ir visa Ukraina. Iš karto paskambinome visiems pažįstamiems, klausėme, kaip jiems galime padėti, gal reikia kur nors nuvežti. Mūsų kultūrą dabar bando sunaikinti, todėl mes atėjome į „Euroviziją“, kad parodytumėme savo tradicijas, jų ilgaamžiškumą.

Tautos mirtis, visų pirma, yra kalbos, kultūros mirtis. Labai svarbu šiuos aspektus puoselėti, kad jie žydėtų, o tuomet žydės ir tauta“, – kalbėjo grupės lyderis.

Visą „Delfi rytas“ interviu su „Kalush Orchestra“ galite žiūrėti vaizdo įraše, esančiame straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją