„Pavasarį kvietėme jaunuosius atlikėjus dalyvauti konkurse – repuoti apie Europos Sąjungos piliečių teises. Trijų laimėtojų kūrinius sudėjome į vieną dainą, kartu įrašėme ją savo studijoje, o vėliau gimė ir klipas. Ši daina tapo Europos piliečių metų himnu“, – pasakoja „Skamp“ narys Vilius Alesius.

Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje iniciatyva Europos metų himnai kuriami jau kelerius metus, bet šiemet , Europos piliečių metais, pirmąkart prie himno prisidėti buvo pakviesti visi norintys. Šiuo būdu kūrėjai buvo skatinami neformaliai ir netradiciškai kalbėtis apie ES piliečių teises, o klausytojai – domėtis savo, kaip ES piliečių, galimybėmis.

Pasibaigus konkursui, jo organizatoriai džiaugėsi ne tik atsiųstų kūrinių gausa, bet ir jų kokybe bei charizmatiškais atlikėjais. Iš jų buvo išrinkti trys geriausių darbų autoriai – vilniečiai SJ (Saulius Jeruslanovas), Rapke (Rapolas Baliukonis) ir grupė iš Gargždų „GrGstan“. Per kelis mėnesius jie spėjo ne tik įrašyti dainą, nusifilmuoti klipe, bet ir pristatyti ją festivalyje „Granatos“, „Tebūnie naktis“ bei kituose renginiuose.

Pasak V. Alesiaus, „Skamp“ visada patiko dirbti su jaunimu. „Per grupės istoriją ne kartą dalyvavome įvairiuose projektuose, kuriuose mėginome kurti su jaunais žmonėmis. Tai kitokia, įdomi patirtis“, – pasakoja Vilius.

Pristatomos dainos klipe nusifilmavo daugiau nei 30 žmonių, tarp kurių ir žinomi Lietuvos veidai – aktorius, laidų vedėjas Džiugas Siaurusaitis, laidų vedėjas Aurimas Perednis, aktorius Mindaugas Papinigis, TV laidų vedėjas Viktoras Jakovlevas, internete slapyvardžiu The3dvinas prisistatantis tinklaraštininkas Edvinas Navickas.

DELFI skaitytjams - galimybė klipą išvysti pirmiesiems:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)